Країна дізналась спортивних героїв 2011

Вшосте Національний олімпійський комітет України разом з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Державною службою молоді та спорту України провели Всеукраїнську урочисту церемонію «Герої спортивного року-2011».
Як і 6 років тому, Київський Міжнародний центр культури і мистецтв (Жовтневий палац) гостинно прийняв «спортивний Оскар».
Генеральним партнером церемонії виступила компанія «Procter&Gamble», офіційними партнерами – «Кока-Кола-Україна Лімітед», «МТС Україна», «МакДональдз», «Горант» та благодійний фонд Бориса Колеснікова. Медіа-партнери заходу – «Гала радіо», журнали «Олімпійська арена» та «Хокей без кордонів», газети «Команда» та «Болельщик».

Святкове дійство зібрало в одній залі тих, чиїм досягненням наша країна раділа і пишалась у 2011-ому.
Минулий рік подарував чимало щасливих миттєвостей з чемпіонатів світу, Європи, Європейських юнацьких олімпійських фестивалів, на яких багаторазово піднімався синьо-жовтий прапор.
Привітати тріумфаторів спортивного року завітали представники Адміністрації Президента України, Парламенту та Уряду, видатні олімпійці країни різних років, а зірки української естради подарували номінантам та гостям церемонії свої яскраві виступи.
До останнього моменту рішення Української Академії Спорту трималося у таємниці, і тим приємнішим та хвилюючим було оголошення самих переможців. Окрім ексклюзивних статуеток, дипломів, квітів та подарунків від спонсорів церемонії, найкращі спортсмен, спортсменка та тренер року отримали від Національного олімпійського комітету України чималу фінансову винагороду. Вже традиційно, найкращий спортсмен та спортсменка стали власниками автоболів від Благодійного фонду Бориса Колеснікова.

Героїв спортивного року-2011 названо, усі нагороди вручено. Вболіваємо за нові успіхи і перемоги наших спортсменів. До зустрічі на Всеукраїнській церемонії «Герої спортивного року-2012!»

ЛАУРЕАТИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ УРОЧИСТОЇ ЦЕРЕМОНІЇ «ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ-2011»

1. НАЙКРАЩИЙ СПОРТСМЕН РОКУ
Олександр УСИК – чемпіон світу з боксу (91 кг)

2. НАЙКРАЩА СПОРТСМЕНКА РОКУ
Вікторія ТЕРЕЩУК - чемпіонка світу та бронзова призерка чемпіонату Європи з сучасного п’ятиборства

3. НАЙКРАЩИЙ ТРЕНЕР РОКУ
Дмитро СОСНОВСЬКИЙ – головний тренер збірної України з боксу (5 медалей на чемпіонаті світу), особистий тренер Олександра Усика – чемпіона світу з боксу

4. НАЙКРАЩА КОМАНДА РОКУ (ЗБІРНА)
Жіноча збірна Україна з легкої атлетики (Олеся Повх, Наталія Погребняк, Марія Ремень, Христина Стуй, Єлизавета Бризгіна) – бронзові призерки чемпіонату світу, чемпіонки командного чемпіонату Європи в естафетному бігу 4 х100м

5. СЕНСАЦІЯ РОКУ
Євген ХИТРОВ – чемпіон світу з боксу (75 кг)

6. НАЙКРАЩИЙ СПОРТИВНИЙ ОРГАНІЗАТОР РОКУ
Ігор ЛИСОВ – президент Федерації України зі стрибків у воду (за значний внесок у розвиток стрибків у воду в Україні, розвиток спортивної інфраструктури та проведення на високому організаційному рівні чемпіонату Європи-2011 серед ветеранів)

7. СИЛЬНІ ДУХОМ (ПАРАЛІМПІЙСЬКІ ВИДИ СПОРТУ)
Олександра КОНОНОВА – 4-разова чемпіонка світу, володарка 2 срібних та бронзової медалей чемпіонатів світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, володарка нагороди Міжнародного паралімпійського комітету (IPC) «Кращий дебют Паралімпійських ігор»

8. МЕЦЕНАТ СПОРТИВНОГО РОКУ
«МТС Україна» - Генеральний спонсор Національного олімпійського комітету України, мобільний оператор Олімпійської збірної (широкомасштабна підтримка олімпійського руху)

9. РАЗОМ ІЗ ОЛІМПІЙЦЯМИ (НЕОЛІМПІЙСЬКІ ВИДИ СПОРТУ)
Лариса СОЛОВЙОВА – чемпіонка світу з пауерліфтингу (силового триборства), рекордсменка світу (рекорди встановлені на ЧС 2011), найкраща спортсменка турніру за формулою Вілкса (співвідношення власної і піднятої ваги)

10. ОЛІМПІЙСЬКА НАДІЯ УКРАЇНИ
Дарина ЗЕВІНА – дворазова чемпіонка світу з плавання серед юніорів (100м та 200м на спині)

11. СПОРТИВНА СЛАВА УКРАЇНИ
Віра КРЕПКІНА – Олімпійська чемпіонка з легкої атлетики у стрибках у довжину
Юрій ПОЯРКОВ – Дворазовий Олімпійський чемпіон з волейболу

12. СПЕЦІАЛЬНА НАГОРОДА «СПОРТ ДЛЯ ВСІХ»
Місто Южне Одеської області


Фото:

Нашi партнери