На засіданні колегії Держмолодьспорту розглянули виконання Держпрограми розвитку фізкультури і спорту в Україні на 2007-2011 роки

29 березня 2012 року під головуванням Першого заступника Голови Державної служби молоді та спорту України Сергія Глущенка відбулося засідання колегії Державної служби молоді та спорту України.
Перший заступник у вступному слові наголосив, що колегія створена для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції Дермолодьспорту, та обговорення найважливіших напрямів її діяльності. Він вручив нагороди переможцям та призерам фінальних змагань VI літніх юнацьких спортивних ігор з олімпійських видів спорту.

Директор департаменту фізичного виховання та масового спорту Ніна Уманець прозвітувала про підсумки реалізації Державної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки. Зокрема, Ніна Уманець зазначила, що протягом п’яти років програма була єдиним комплексним документом, що регламентував діяльність у сфері фізичної культури та спорту. Забезпечення виконання Державної програми було одним із найголовніших напрямком діяльності відомства, тому постійно здійснювався моніторинг виконання програми.

На засіданні колегії також було заслухано питання  про хід виконання Державної цільової соціальної програми "Молодь України" на 2009-2015 роки та підсумки виступу спортсменів України на І Юнацьких зимових Олімпійських іграх 2012 року (м. Інсбрук, Австрія).

У роботі зібрання та в обговоренні взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко, заступник Голови Державної служби молоді та спорту Вадим Сисюк, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту АР Крим, структурних підрозділів з фізичної культури і спорту обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, центральних рад фізкультурно-спортивних товариств, відомчих фізкультурно-спортивних організацій України та інші.

У своєму виступі  на колегії президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка заявив про те, що НОК взяв активну участь в реалізації Державної програми розвитку фізичної культури і спорту в Україні.
Підводячи підсумки реалізації Державної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки, головний олімпієць країни відзначив основні напрямки та досягнення в спільній роботі, а також вніс пропозиції щодо основних важливих напрямків, на яких потрібно зосередити увагу під час виконання нового стратегічного документу.
Завдяки підтримці керівництва держави та ухваленню програми, починаючи з 2007 року НОК отримав державне фінансування, що в свою чергу дозволило реалізувати цілий ряд олімпійських програм, ініціювати соціальні проекти, посилити роль Олімпійського комітету у забезпеченні участі спортсменів в Олімпійських іграх.
Зокрема, серед програм НОК - організація та проведення національних семінарів з підвищення кваліфікації, а разом з тим забезпечення участі наших тренерів, суддів, фахівців у міжнародних форумах, конференціях, закупка наукового, медичного та антидопінгового обладнання, фінансування науково-дослідної діяльності, виховна та освітня робота й запровадження Всеукраїнських соціально-спортивних заходів: Олімпійського дня, Олімпійського уроку, церемонії «Герої спортивного року», «Олімпійського лелеченя», нових проектів – «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок» тощо.
Сергій Бубка акцентував увагу присутніх на напрямках роботи, які повинні бути реалізовані під час втілення в життя нової програми. Передусім, це створення державних центрів олімпійської підготовки та розвиток їх інфраструктури, удосконалення існуючих спортивних баз, сертифікація антидопінгової лабораторії, започаткування спортивного телеканалу, введення системи швидкого навчання дітей елементарним аспектам різних видів спорту, зокрема програми «Дитяча легка атлетика».


Фото:

Нашi партнери