Берислав. Бал чемпіонів, присвячений 45-річчю Бериславської районної комплексної ДЮСШ ім В.К.Сергеєва

29 березня 2012 року  в місті Бериславі у Районному будинку культури відбулося вшанування кращих спортсменів Бериславщини 2011 року «Бал чемпіонів», присвячений 45-річчю Бериславської районної комплексної ДЮСШ ім В.К.Сергеєва.
На заході були присутні керівництво району, колективи управлінь, відділів районної державної адміністрації, районної ради, представники органів місцевого самоврядування, представники спортивної громадськості області, громадськість району, ветерани спортивного руху, спортсмени, які досягли високих результатів та спортивні надії.
2011 рік був знаменний для району відзначенням 45-річчя з дня заснування Бериславської районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ім.В.К.Сергеєва, школи, яка виховала не одне покоління спортсменів, що прославляють своїми досягненнями наш край.
Розпочала вона свою діяльність у 1966 році, не маючи спеціалізованого приміщення, у будівлі загальноосвітньої школи № 3, а пізніше, у приміщенні Центру юнацької та дитячої творчості. У 1978 році на замовлення Бериславського райвиконкому та ініціативної групи було розпочато роботи по реконструкції колишньої будівлі маслосирзаводу у спортивний комплекс «Юність».
Будівництво даного комплексу було оголошено «всерайонним будівництвом». Створювався спортивний комплекс силами машинобудівного заводу, ПМК-2, радгоспу «Дружба», маслосирзаводу. Населення міста, студентство, колектив тренерів та вихованців під час суботників брали активну участь у будівництві. Завдяки спільним зусиллям, у 1984 році, до 200-річчя заснування міста Берислава спорткомплекс «Юність» було урочисто відкрито.
На початку створення керівником школи був Сергеєв Віктор Корнійович, людина з Великої літери, вмілий керівник, чудовий тренер з волейболу, який завжди був відданий своїй справі.  У 1995 році рішенням Кабінету Міністрів України спортивній школі  було присвоєно ім’я покійного Віктора Корнійовича Сергеєва. Багато років свого життя присвятили спортивній школі на посаді директора Дробиш Микола Іванович, Бойко Петро Анатолійович, Жуковський Олександр Васильович. На даний час директором районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ім.В.К.Сергеєва є Сорочинський Юрій Павлович, людина, яка не байдужа до дитячо-юнацького спорту, вболіває душею за майбутніх спортсменів, депутат районної ради.
До речі, Дробиш М.І. протягом двох десятиріч у 60-80-і роки минулого сторіччя був головою районної ради ДСТ «Колос», а у 1990 році був обраний першим головою обласної організації КПФСТ «Колос» АПК України (відновленого Колосу) і пропрацював на цій посаді 4 роки.
З дня свого заснування, спортивна школа відзначалася тренерсько-викладацьким складом. Високий професіоналізм, почуття відповідальності та любов до своїх вихованців — ось характерні риси майстрів своєї справи. Серед них ветерани тренерського цеху Птіцин Володимир Михайлович, Гаврус Таміла Петрівна, Назаренко Анатолій Олексійович, Авраменко Валентин Олексійович, Романов Микола Олексійович, Спільний Дмитро Макарович, Шульга Віктор Васильович, Покушалов Владислав Володимирович, Маляр Олександр Семенович, Олександровський Анатолій Дмитрович, Ушаков Юрій Олександрович, Ситнік Костянтин Павлович, Гетьманенко Сергій Олексійович та теперішнє покоління наставників Миргород Сергій Володимирович, Біжко Володимир Олександрович, Бондаренко Віктор Миколайович, Сорочинський Юрій Павлович, Кажукало Дмитро Вікторович, Стойко Василь Богданович, Моцьо Микола Степанович, Мешков Андрій Петрович,  Мірошніченко Андрій Іванович, Райляну Василь Іларіонович, Красніцький Юрій Анатолійович і інші.
Завдяки висококваліфікованій праці керівництва спортивної школи, тренерсько-викладацького складу, постійній підтримці і співпраці органів влади та спортивної громадськості Бериславщина має найвищі здобутки у спорті вищих досягнень серед сільських адміністративних районів області
На Бериславщині в селі Ольгівка розпочинала свою спортивну кар’єру веслувальниця, багаторазова чемпіонка і призерка України, Європи світу і Олімпійських ігор, Заслужений майстер спорту України  Інна Осипенко- Радомська.
У сусідньому селі Львове робив перші кроки у спорті, як футболіст, а тепер веслувальник-академіст, заслужений майстер спорту України, кращий спортсмен Херсонщини 2011 року, кандидат на поїздку на Олімпійські Ігри в Лондон Андрій Приведа.
В минулому році пішов з життя заслужений тренер України з вільної боротьби Романов Микола Олексійович, який підготував 4 майстра спорту міжнародного класу, 10 майстрів спорту з вільної боротьби. Саме його вихованець Нечипуренко Олексій став призером чемпіонату Європи, а Духін Євген — чемпіон світу серед віськовослужбовців, Комарова Олена, Єдігаров Арсен, Гетьман Стас, Веремейчук Володимир – чемпіони і призери чемпіонатів України.
В селі Степне Бериславського району майже 2 десятиліття працював Заслужений тренер України з гирьового спорту, майстер спорту СРСР з важкої атлетики Сергій Володимирович Гетьманенко, який зараз працює за кордоном. Його вихованці Заслужені майстри спорту України Олександр Карпець і Віктор Бовкуш – багаторазові чемпіони і призери чемпіонатів України і Світу. А взагалі він підготував 2 Заслужених майстрів спорту, 5 майстрів спорту міжнародного класу, 15 майстрів спорту, 45 кандидатів у майстри спорту – і все це у селі з півторатисячним населенням.
Дитячі і юнацькі футбольні команди Бериславщини неодноразово ставали чемпіонами і призерами чемпіонатів області з футзалу і футболу обласної дитячо-юнацької футбольної ліги, Всеукраїнський змагань з футзалу і футболу серед команд юнаків ВФСТ «Колос» АПК України. А вихованець спортивної школи Артем Щедрий стоїть на контрактів у ФК «Динамо» Київ, а грає в оренді за молодіжний склад команди футбольної Прем’єр — ліги ФК «Волинь» Луцьк
Є свої досягнення, але поки що обласного масштабу у спортсменів, волейболістів, легкоатлетів і шахістів.
Привітали та нагородили ветеранів спортивного руху Бериславщини, кращих спортсменів району голова районної  державної адміністрації Павлівський Ярослав Михайлович, голова районної ради Тессіо Олег Болеславович, заступник голови районної ради Стаднік Наталія Владиславівна, начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Бабіченко Світлану Миколаївну, заступник начальника відділу освіти районної державної адміністрації Юшко Тетяна Миколаївна, редактор районної газети «Маяк»Тертичний Дмитро Дмитрович.
Від імені обласних спортивних організацій ветеранів та кращих спортсменів привітав і поздоровив голова обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України В’ячеслав Анатолійович Роль. Він нагородив спортивну школу почесними відзнаками управління у справах сім’ї, молоді та спорту Херсонської облдержадміністрації, обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України, обласної федерації футболу, обласної дитячо-юнацької футбольної ліги, а також вручив директору ДЮСШ Сорочинському Ю.П. футзальну, волейбольну, легкоатлетичну та борцівську екіпіровку.
Він вручив також посвідчення почесних членів і значки товариства «Колос»  голові районної  державної адміністрації Павлівський Я. М., голові районної ради Тессіо Олегу Болеславовичу.
Усе це спортивне дійство супроводжували номери художньої самодіяльності юних аматорів сцени міста Берислава, а в кінці балу були виконані  піротехнічні ефекти.


Фото:

Нашi партнери