VIII Всеукраїнський дитячий турнір зі спортивної гімнастики пам'яті О.Береша

30-31 березня 2012 року  на Херсонщині пройшов  VIII Всеукраїнський дитячий турнір «Юний гімнаст» зі спортивної гімнастики, присвячений  пам'яті олімпійського призера, заслуженого майстра спорту України  Олександра Береша.
Учасників  турніру привітав начальник обласного управління у справах освіти та науки Андрій Яценко, який  передав вітання  та побажання успіху у змаганнях від Миколи Костяка та наголосив, що  облдержадміністрація планує виділити кошти на проведення ремонтних робіт у залах Херсонського вищого училища фізичної культури, де і проходили змагання. 
Цього року у турнірі «Юний гімнаст» взяли участь   66 спортсменів з 13 комад  у віці від 8 до 16 років у кваліфікації I, II та III розрядів. Звання кращих виборювали представники гімнастичних шкіл Луганська, Черкас, Донецька, Одеси, Харкова, Хмельницького, Запоріжжя, Кіровограда, Мелітополя, Первомайська та Херсона.
Як зазначила голова Фонду Світлана Береш:  «Наші змагання з кожним роком стають все популярнішими, кількість учасників зросла майже вдвічі. А значить, боротьба за нагороди буде ще більш наполегливою і дасть спортивний запал майбутнім чемпіонам. Ми щиро вдячні усім хто підтримує проведення і нашого турніру і взагалі розвиток спорту на Херсонщині».

Кращих визначали у трьох кваліфікаціях: І, ІІ розряди та кандидати у майстри спорту. Кращі були нагороджені дипломами, медалями та грошовими призами. Так, володарі 1 місця одержали по 700 грн., 2 – по 500 грн. 3 – по 300 грн.
Кращими ж серед юних гімнастів стали:
1 місце серед кандидатів у майстри спорту - Дмитро Савенко (Кіровоград), 2 місце - Максим Василенко (Херсон), 3 місце - Андрій Кваснін (Харків);
1 місце у кваліфікації 1 розряду - Антон Смирнов (Черкаси), 2 місце– Артем Кравченко (Черкаси), 3 місце – Олег Марченко (Черкаси);
1 місце у кваліфікації 2 розряду - Артем Смирнов (Черкаси), 2 місце - Назарій Науменко (Черкаси), 3 місце – Артем Коваленко (Дніпродзержинськ).
Улюбленим снарядом О. Береша була перекладина, тож щоразу визначають кращого в спеціальній номінації. Цього року ним став Дмитро Савенко з Дніпропетровська.
Через місяць гімнасту з Черкас Іллі Ковтуну виповниться 9 років, саме він отримав традиційний приз у розмірі 500 грн. у номінації «Наймолодший учасник».

Фотозвіт можна подивитися  тут >>>http://khersonline.net/2012/03/30/v-hersone-startoval-turnir-imaleksandra-beresha.html


Фото:

Нашi партнери