На Херсонщині стартував Всеукраїнський місячник з упорядкування спортмайданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота»

Всеукраїнський місячник з упорядкування спортмайданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота» стартував 1 квітня і триватиме до 30 квітня цього року в усіх населених пунктах на всіх території України.

4 квітня 2012 року  у м. Києві відбулась  прес-конференція з нагоди проведення Всеукраїнського місячника "Спорт для всіх-спільна турбота" за участью Першого заступника Голови Державної служби молоді та спорту України Сергія Глущенка, президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, Голови асоціації олімпійців України Ніни Уманець та директора Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Петра Мартина.
Перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко розповів, що Всеукраїнський місячник став доброю і сталою традицією, яка намагається привернути людей до такої корисної справи, як ремонт чи будівництво дитячих майданчиків, а головна ціль - достукатися до українських сердець та пояснити, що здоров'я - це найцінніше, що може бути у людини.
"Цінність, з якою народжується людина, – здоров'я, якого не купиш за гроші. Саме це ми намагаємося донести до людей, особливо молодого покоління", - заявив Сергій Глущенко. Він також додав, що ситуація, в якій зараз знаходиться Україна, стосовно здоров'я молодих людей, вкрай неприємна. Адже за статистикою тільки 6% школярів, закінчують школу здоровими, враховуючи те, що здорових дітей з садочку в школу переводиться 90%. Тому діяти треба негайно, і Сергій Глущенко закликав підійти до цього заходу серйозно і сумлінна.
Головна мета Всеукраїнського місячника "Спорт для всіх – спільна турбота" – привернути увагу населення до такої глобальної проблеми, як здоров'я наших дітей та донести в кожну домівку, що спорт – це здорове життя та здорова нація, а також покращення умов для регулярних занять масовою фізичною культурою різних соціальних і вікових груп населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку. 

На Херсонщині  у рамках проведення Місячника на Херсонщині цього року  заплановано залучити 77,4 тис. громадян і спільними зусиллями відремонтувати та привести до ладу понад 970 майданчиків по всій області.
У місті Херсоні вже  розпочалися роботи з упорядкування та облаштування спортивних майданчиків дитячо-юнацьких спортивних шкіл з метою підготовки їх до  роботи у весняно-літньому сезоні. Так,  5 квітня на футболоьному майданчику ДЮСШ-1 управління у справах  сім"ї, молоді та спорту облдержадміністрації (директор - Любовецька Л.Т.)  приведено у порядок майданчик, зібрано сміття, пофарбовані дерева і огорожа


Фото:

Нашi партнери