У Києві відбулись урочисті проводи національної збірної команди на XV літні Паралімпійські ігри

27 серпня на головній площі столиці - Майдані Незалежності пройшла урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної команди України на XV літні Паралімпійські ігри до Бразилії. З 7 по 18 вересня у Ріо-де-Жанейро 172 українські спортсмени відстоюватимуть честь Батьківщини у 15 видах спорту.

Урочистості відкрив короткий фільм про підготовку до Паралімпіади, по закінченню якого гучними радісними оваціями та щирими «тихими оплесками» вітали глядачі винуватців свята - спортсменів-паралімпійців.

Серед вболівальників, які прийшли побажати спортсменам успіхів та перемог у майбутніх стартах на головних Іграх чотириріччя, високопосадовці, народні депутати та дипломати, громадські організації, які об’єднують людей з особливими потребами та ветерани АТО, рідні та близькі спортсменів, кияни та гості столиці.

Так від імені Глави держави побажання міцного здоров'я, впевненості та перемог передав заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко.
«Сподіваємося на вашу силу, міць і незборимий український дух!  Знаємо, що кожен ваш здобуток важливий для громадян України, оскільки надихає їх на повноправну участь у житті суспільства, утвердження здорового способу життя та досягнення нових перемог! Високо і гордо несіть синьо-жовтий прапор Батьківщини», - йдеться у вітанні Президента Петра Порошенка.

Від імені Уряду до спортсменів звернувся Міністр молоді та спорту Ігор Жданов. Він з приємністю відзначив, що національна збірна поповнилася молодими спортсменами, які разом з вже відомими паралімпійцями будуть представляти Україну в Бразилії.
«Ваші здобутки стануть яскравим спільним результатом роботи всіх тих, хто професійно працював з вами. Успішних стартів заради майбутніх перемог! Ми вболіватимемо і чекатиме вас на рідній землі з перемогою в ім'я нашої незалежної України», - зацитував урядовець побажання від Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Голова Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму народний депутат Артур Палатний передав вітання від голови Верховної Ради Андрія Парубія.

До привітань керівництва держави приєднався також і Київський міський голова Віталій Кличко.

Прийшли привітати паралімпійців й зірки української естради. Свої побажання вони висловили у музичних дарунках.

Цього дня підтримати спортсменів прийшло в кілька разів більше вболівальників, ніж в минулі роки. Це відзначив і президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.
«Найпершою, найголовнішою умовою, щоб людина могла перемагати, особливо людина, яка має ознаки інвалідності, є віра в неї, віра в її можливості», - наголосив очільник Національного комітету спорту інвалідів України.

Тож вболіваймо за наших співвітчизників на XV літні Паралімпійські іграх у Ріо-де-Жанейро. Це неодмінно додасть їм сил для здобутків і перемог.


Фото:

Нашi партнери