Генеральна Асамблея АНОК завершилась у Москві

XVIII  Генеральна Асамблея Асоціації національних олімпійських комітетів (АНОК) завершила свою роботу у Москві.
У рамках форуму делегати з 203-х НОКів обрали новим президентом Асоціації терміном до 2014 року шейха Ахмада аль-Фахада аль-Саба. Нагадаємо, його попередник та засновник АНОК Маріо Васкес Ранья пішов у відставку декілька тижнів тому.
Учасники Асамблеї одноголосно висловили подяку попередньому керманичу Асоціації за його внесок у розвиток Олімпійського руху та становлення НОКів світу. Новообраний керівник АНОК аль-Саба підтримав ініціативу, висловлену з зали, про те, що Маріо Васкеса Ранью слід запросити на пост почесного президента Асоціації.
Окрім того, Асамблея проголосувала за прийняття поправки до статуту, запропонованої Виконавчою Радою. Пропозиція, підтримана більшістю членів, стосується створення позиції першого віце-президента АНОК.
Делегати також підтримали ідею нового президента про створення комісії, відповідальної за повний перегляд існуючих положень статуту та приведення їх у відповідність до нового курсу, який візьме асоціація під керівництвом аль-Саби.
Не менш важливим пунктом на порядку денному Асамблеї стали презентації міст-кандидатів на проведення Олімпійських ігор 2020. Кожне з них – Стамбул, Токіо, Баку, Доха та Мадрид – отримали 10 хвилин для своєї першої офіційної презентації перед міжнародною спільнотою. Олімпійська столиця 2020, нагадаємо, буде визначена у вересні 2013 року під час Сесії МОК в Буенос-Айресі.
Україна на Генеральній Асамблеї АНОК була представлена президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою та генеральним секретарем НОК Володимиром Геращенком. В рамках форуму, Сергій Бубка виступив із докладом про роботу комісії з антуражу Міжнародного Олімпійського Комітету, яку він очолює.
Під час перебування у Москві президент НОК також зустрівся з керівництвом компаній-партнерів комітету – «Боско» та «МТС» – з приводу поглиблення співпраці та продовження партнерства на майбутній олімпійський цикл.
Була також проведена зустріч з директором департаменту маркетингових послуг МОК Елізабет Аламан по питаннях продовження співпраці з ТОП-партнерами міжнародного олімпійського руху та участі НОК України в маркетингових програмах МОК на період з 2013 по 2020 роки.


Фото:

Нашi партнери