Чемпіон світу з Каховки

У фінському місті Ювяскюля з 3 по 8 квітня 2012 року відбувся чемпіонат світу з легкої атлетики серед ветеранів. Всього на світовій першості серед ветеранів стартували 2713 учасників з 66 країн світу, Україну представляли 46 атлетів, серед яких каховчанин – Микола Саєнко, неодноразовий переможець і призер всеукраїнських змагань з бігу на довгі дистанції.
5 золотих, 6 срібних та 8 бронзових нагород стали надбанням українських легкоатлетів, на цьому чемпіонаті світу. Окрім  здобутків у особистих видах, наші легкоатлети вибороли 3 нагороди у командних змаганнях, 2 з яких золоті і одна – срібна.

Перший день змагань приніс перемогу збірній команда України у кросі на 8 км у віковій групі М 55 (55-59 років). Чемпіонами світу стали українські бігуни – Микола Деркач (Донецьк), Олександр Вовк (Луганськ) та каховчанин Микола Саєнко. Наші легкоатлети залишили позаду себе атлетів з Росії, команду господарів – фінів, команду  з Великої Британії та Північної Ірландії. Варто зазначити, що змагання проходили за складних погодних умов – до складного рельєфу траси з великими перепадами висот, додалась ще крига, яка не розтала у цьому північному місті Фінляндії та сніг, який випав напередодні старту кросменів. Деякі провідні спортсмени, головні претенденти на перемогу, навіть зійшли з дистанції. Перемога українських атлетів стала підсумком багаточисельних, виснажливих тренувань, під час яких були здолані тисячі кілометрів, пролиті літри поту, стерті десятки кросівок. Та все це за для досягнення заповітної мети -  стати чемпіоном, стати кращим. Цим і прекрасний спорт – тут кожен отримує те, що заслужив. Дуже вражаючим був момент нагородження, коли на честь перемоги наших бігунів в засніженому фінському Ювяскюля звучав гімн нашої України.
 А у останній день змагань Микола Саєнко також взяв участь у змаганнях з напівмарафону (21 км), де у особистому заліку (у віковій категорії М 55) з 39 учасників здобув високе сьоме місце з результатом 1ч.23хв.54сек. У командному заліку тут першість також була за збірною України, яка випередила команди Фінляндії, Росії та Великої Британії.

Від всієї спортивної громадськості м. Каховки щиро вітаємо нашого земляка – Миколу Саєнка – з перемогою на чемпіонаті світу серед ветеранів, зичимо йому міцного здоров»я та спортивного довголіття!


Фото:

Нашi партнери