Урочисте відкриття Дошки пошани спортивної слави Херсонщини

25 квітня 2012 року  на розі вулиць Перекопської та Миру  в м. Херсоні  відбулося урочисте відкриття інформаційного стенду «Дошка пошани  спортивної слави Херсонщини».
На урочистостях з нагоди відкриття Дошки пошани були присутні почесні гості, представники фізкультурно-спортивних організацій області, обласного відділення Національного олімпійського комітету України, вихованці дитячо-юнацьких спортивних закладів міста, учні  Херсонського вищого училища фізичної культури, тренери і спеціалісти спортивних організацій міста, всього біля 300 чоловік. 

З привітанням до присутніх  звернулися начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації Олег Кравець,  начальник управління молоді та спорту Херсонської міської ради Юрій Кліментенко,  почесний гість свята – заступник директора Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Тетяна Лучок.

Під час урочистостей начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олег Кравець вручив Почесну грамоту  голови обласної державної адміністрації за високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю у сфері фізичної культури і спорту та з нагоди 60-річного ювілею  Сдвижку Юрію Васильовичу - першому тренеру бронзової призерки ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор 2008 року в Афінах з гандболу Марини Вергелюк.

На інформаційному стенді розміром  17х2,5 м розміщені 63 фотографії   за трьома розділами: «Наші олімпійці» - чемпіони і призери Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор, у розділі «Збережемо тренерські традиції» - кращі представники тренерських кадрів області, розділ «Спортсмени сьогодення» - молоді спортсмени, які вже на чемпіонатах світу і Європи продемонстрували свою волю до перемоги і бажання гідно представляти Україну на  майбутніх Олімпійських іграх.
Гордість Херсонщини  і світового олімпійського руху «золоті олімпійці»: Лариса Латиніна, Валерій Борзов, Сергій Чухрай, Сергій Пострєхін, Сергій Бебешко, Валерій Гоборов, Тетяна Лисенко, Юрій Нікітін, Юрій Білоног  та Інна Осипенко-Радомська, срібні і бронзові призери Олімпійських ігор, їх тренери.
Не можна представити Олімпійські ігри  2012 року у Лондоні без участі херсонських спортсменів. На найпрестижніших змаганнях чотирьохріччя Херсонщину представлятимуть  майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, неодноразова призерка чемпіонатів  Європи Дар’я Тихова,  заслужені майстри спорту України з академічного веслування, багаторазові переможці та призери міжнародних змагань Андрій Приведа та Олександр  Коновалюк, заслужений майстер спорту України зі стрибків на батуті, переможець ХХVIII літніх Олімпійських ігор 2004 року в Афінах Юрій Нікітін та майстер спорту України боксу, чемпіон Європи серед юніорів Павло Іщенко.

У створенні та облаштуванні Дошки пошани спортивної слави Херсонщини активну участь взяли управління у справах сім’ї, молоді та спорту  Херсонської обласної державної адміністрації (О.Кравець), обласний  центр фізичного здоров’я населенні «Спорт для всіх» (С.Ротонос), школа вищої спортивної майстерності (Є.Переходов) та інші установи і організації. 
З відкриттям  цієї Дошки пошани кожний херсонець, усі прихильники і любителі спорту, гості гостинного Таврійського краю матимуть змогу ознайомитись зі спортивною гордістю Херсонщини: олімпійськими чемпіонами та призерами, кращими тренерами і спортсменами сьогодення.

Фотозвіт можна подивитися у розділі "Фотогалерея"
 


Фото:

Нашi партнери