Генеральна асамблея ЄОК оголосила господарів Олімпійських фестивалів-2021

Під час Генеральної асамблеї Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК), що днями проходила у Мінську, були оголошені міста, які прийматимуть зимовий та літній Європейські юнацькі олімпійські фестивалі 2021 року.

Найкращі юні олімпійці із зимових видів спорту вестимуть боротьбу за нагороди найпрестижніших змагань континенту у Вуокатті (Фінляндія), а представники літніх видів – у словацькому Кошице.

Вуокатті
- туристичний і спортивний центр на сході Фінляндії, широко відомий як курорт міжнародного рівня і центр зимових видів спорту. Організатори очікують, що у Фестивалі візьмуть участь біля 1000 атлетів з 45 країн Європи.
«Організація такого великого заходу для Фінляндії є дуже цінним, і це відмінна можливість познайомити юних європейців з нашим містом. Одна з головних тем XV зимового ЄЮОФ буде створити і провести ці змагання разом з молоддю, залучивши її на самих ранніх стадіях підготовки», - прокоментували в Оргкомітеті.

XVI літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль прийматиме словацьке місто Кошице – відоме як прихильникам літніх, так і зимових видів спорту. Зокрема, у 2011-му тут проходили матчі хокейного чемпіонату світу 2011 року. Кошице приймає і найстаріший щорічний марафон у Європі, який є третім за віком у всьому світі після Бостонського і Йонкерського.
Організатори планують, що на Фестиваль завітають біля 3000 найкращих атлетів з усіх 50 країн Європи.
«Прийняти Олімпійський фестиваль – це велика честь для нас. У нас є 5 років, щоб підготуватись і Кошице гордо заявило про себе на спортивній карті Європи. Словаччина ніколи не приймала таку мульти-спортивну подію, але я вважаю, що завдяки Фестивалю, ми можемо залучити молодь до спорту, який зможе стати частиною повсякденного життя дітей», - прокоментував міський голова Кошице Річард Расі.

Ініціатива проведення Європейських юнацьких олімпійських фестивалів належить Жаку Рогге, який на той час очолював ЄОК. Перший ЄЮОФ був проведений у Брюсселі влітку 1991 року.

За інформацією НОК України


Фото:

Нашi партнери