Велогонка «Легендарна тачанка - 2012»

З 28 квітня по 1 травня 2012 року у м.Каховка, м.Нова Каховка та с.Любимівка Каховського району проходили традиційні Всеукраїнські змагання з велосипедного спорту серед юнаків та дівчат «Легендарна тачанка»»  у трьох категоріях: юнаки 1996-97 р.н., юнаки 1998 р.н. і молодші та дівчата 1996 р.н. і молодші.

Організаторами змагань виступали Новокаховська міськрада ФСТ «Спартак», Каховська міська рада, Новокаховська міська рада, відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Каховської міськради, Любимівська сільська ради. Цього року фінансову підтримку в організації велогонки та нагородженні учасників надав голова агрохолдінгу «Златодар», підприємець Сергій Хлань. 
У велогонці взяли участь близько 70 учасників з міст Первомайськ, Миколаїв, Сімферополь, Каховка, Нова Каховка, Тирасполь (Республіка Молдова), с. Воїнка та Гвардійське (АР Крим) та ін. 

Протягом чотирьох днів у чотирьох різних гонках юні велогонщики боролися за особисту першість цих престижних змагань. У день відкриття змагань, 28 квітня, у Любимівці відбулась гонка-пролог (дистанція 3 км.). На другий та третій день юнаки та дівчата змагалися на шосе біля монумента «Легендарна тачанка» у груповій гонці на 60 та 40 км (29 квітня) та індивідуальній гонці на 10 км (30 квітня).
В заключний змагальний день, 1 травня, в м. Каховка відбулась гонка-критеріум. Змагання проходили за маршрутом: вул. К.Маркса - вул. Кірова - вул. Набережна - вул. К.Лібкнехта. Юні велосипедисти продемонстрували високі швидкості на дистанції та запеклу боротьбу на фінішних ділянках.

За підсумками гонки-критеріуму кращі результати показали:
- серед дівчат 1996р.н. та молодші:  І – Наталя Губіна (Сімферополь), ІІ – Ірина Єпур (Миколаїв), ІІІ – Дарина Дзюбич (Миколаїв);
- серед юнаків 1998 р.н. та молодші: І – Вадим Желанковський (Миколаїв), ІІ – Станіслав Коняєв (Сімферополь), ІІІ – Віталій Тунда (Красноперекопськ);
- серед юнаків 1996-97р.н.: І – Андрій Кротенко (Миколаїв), ІІ – Дмитро Маслов (Миколаївська обл.), ІІІ – Владислав Щедов (Сімферополь).
Після закінчення останньої гонки відбулась урочиста церемонія нагородження. Переможці та призери на всіх етапах велогонки були відзначені кубками, почесними дипломами, медалями від організаторів, грошовими нагородами від підприємця Сергія Хланя та сувенірними наборами від підприємства ПрАТ «Чумак».
Пам’ятними подарунками від ПрАТ «Чумак» були відмічені судді змагань, які забезпечили високий організаційний рівень велогонки протягом усіх чотирьох днів - Є.Гонтовенко, С.Краснов та П.Пенізов.
Оргкомітет велогонки «Легендарна тачанка-2012» висловлює щиру подяку каховському міському голові О.Карасевичу, Каховському РВ УМВС та Каховській державтоінспекції, Каховській ЦРЛ (служба «швидкої допомоги») за надану організаційну допомогу в проведенні велогонки у місті Каховка.


Фото:

Нашi партнери