Мер Херсона побажав відправити суперників в нокаут

З 15 по 19 травня, за підтримки міського голови, у кіноконцертному залі «Ювілейний» відбудеться VII Міжнародний турнір з боксу класу «А», присвячений пам’яті майстра спорту СРСР Миколи Мангера. Цей боксерський турнір має вищу категорію, він визнаний як один з кращих в Україні серед турнірів з усіх видів спорту. Його переможець отримує звання «Майстер спорту міжнародного класу».

До участі у турнірі запрошені спортсмени з України та 15 команд світу (Казахстан, Азербайджан, Росія, Арменія, Грузія, Білорусія, Італія, Гвінея-Бісау, Швеція, Туркменістан та ін.). Вже підтвердили свою участь 7 команд. Особливість цьогорічного турніру полягає в тому, що в ньому бере участь олімпійська команда України, яка на сьогодні є однією із найсильніших боксерських збірних у світі.
Члени збірної команди України з боксу: Василь Ломанченко - чемпіон Олімпійських ігор 2008 року (Кітай), володар Кубка Вела Баркера, чемпіон Європи 2008 року (Англія), чемпіон світу 2009 року  в категорії до 57 кг  (Мілан), чемпіон світу 2011 року в категорії до 60 кг  (Баку); Олександр Усик - учасник Олімпійських ігор 2008 року (Кітай), чемпіон світу 2011 року в категорії до 91 кг (Баку); Євген Хитров - чемпіон світу 2011 року в категорії до 75 кг (Баку); Денис Беренчик - срібний призер чемпіонату світу 2011 року в категорії до 64 кг (Баку);  Олександр Гвоздєв - майстер спорту міжнародного класу, володар ліцензії на Олімпійські ігри 2012 року у Лондоні; Павло Іщенко - майстер спорту міжнародного класу, володар ліцензії на Олімпійські ігри 2012 року  у  Лондоні, перший в історії херсонського боксу вихованець херсонської школи, який  отримав олміпійську ліцензію. 

Напередодні  значної  спортивної події – VII Міжнародного турніру з боксу, присвяченого пам'яті майстра спорту СРСР Миколи Мангера, мер Херсона Володимир Сальдо зустрівся з боксерами, членами збірної команди України з боксу, повідомляє прес-служба Херсонської міської ради.
Один з видів спорту, що активно розвивається в обласному центрі - це саме бокс. І значна роль у його становленні належить Миколі Мангеру. Саме завдяки цій людині херсонська школа боксу відкрила другий подих, і зараз її відвідує понад 1000 спортсменів, самому молодшому з яких - 3 роки.

Володимир Сальдо поспілкувався з  Владиславом Мангером, сином відомого майстра спорту СРСР, що зараз очолює федерацію боксу України в Херсонській області, і із Дмитром Сосновским, головним тренером збірної України, які відзначили чудові умови для тренувань, проживання та харчування.

Наприкінці міський голова подарував Павлу Іщенку прапор Херсона як символ того, що херсонці підтримують боксера, а також побажав добре потренуватися, гідно боксувати і відправити суперників у нокаут. Символічні подарунки від мера Херсона отримали також інші члени збірної. А сам Володимир Васильович отримав від спортсменів сувенірну боксерську рукавичку із їхніми автографами.  

Програма турніру:
15 травня о 16-00 - офіційне відкриття;
16-18 травня о 15-00 - проведення турніру;
19 травня - о 12-00 - фінал, 
                 о 16-00 - нагородження,
                 о 16-40 прес-конференція.


Фото:

Нашi партнери