МОК попередньо визнав таїландський бокс і черлідинг

З 6 по 8 грудня 2016 року в Лозанні (Швейцарія) проходить засідання Виконавчої ради Міжнародного олімпійського комітету (МОК). У перший день було прийнято рішення попередньо визнати таїландський бокс Муей-Тай і черлідинг олімпійськими видами. Ці дві дисципліни були обрані з 16 претендентів.

За словами спортивного директора МОК Кіта Макконнелла, до складу міжнародної федерації (IFMA) входять 135 національних федерацій, майже 60 з яких визнані Національними олімпійськими комітетами. Стосовно визнання черлідингу, то цей спорт все більше здобуває популярності, зокрема в школах та університетах, що не було не помічене головною олімпійською структурою.

Остаточне визнання і можливість стати частиною олімпійської програми таїландський бокс Муей-Тай і черлідинг отримають через три роки на сесії МОК.

Нагадаємо, в цьому році в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) Міжнародний олімпійський комітет додав до олімпійської програми в Токіо-2020 п’ять нових дисциплін – карате, серфінг, спортивне скелелазіння, бейсбол і скейтбординг. Це нововведення пов’язане з новим правилом МОК, згідно якого, кожне місто, яке приймає Олімпійські ігри, може за власним бажанням додавати до змагань п’ять нових дисциплін, які не входять до переліку олімпійських видів.

Прес-служба Спортивного комітету України


Фото:

Нашi партнери