Сергій Бубка: «Час до Олімпійських ігор в Лондоні буде насичений на олімпійські події»

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка підвів підсумки роботи регіональних відділень НОК за останні півроку, а також поставив нові завдання на найближчий час.
Виступаючи на Всеукраїнському семінарі-нараді, який триває в Тернополі, очільник НОК підкреслив, що за останній час на високому рівні були успішно проведені такі важливі всеукраїнські соціальні акції, як «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок», в рамках яких кожна з-понад 20 тисяч шкіл України та кожен з 230 тисяч класів отримали комплекти олімпійської літератури, а 650 найспортивніших шкіл – спортивне обладнання та інвентар.
У сотні разів збільшилась кількість класів, шкіл та безпосередніх учасників спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя». Учасниками стартів є школярі 5-6 класів, а змагання тривають починаючи з визначення найкращого класу, школи, продовжуючи змаганнями в районах, містах та області, закінчуючи всеукраїнським фіналом, що відбудеться на початку червня в Міжнародному Дитячому Центрі «Артек».
Крокує Україною Олімпійський день. Взявши старт в Києві на Майдані Незалежності, олімпійське свято вже відвідало Київщину, Івано-Франківщину, Миколаївщину, Харківщину, Донеччину та Вінничину. Загалом Олімпійський день охопить всі регіони країни та об’єднає різні куточки України.
Серед найближчих заходів – всеукраїнська естафета «Передай вогонь перемоги!», церемонії підняття державного прапору та прапору Національного олімпійського комітету, проводи олімпійців, які відбуватимуться спочатку в регіонах, а згодом, в липні, зберуть Олімпійську команду України та її прихильників на головній площі країни – Майдані Незалежності.


Фото:

Нашi партнери