Каховка. Такий захоплюючий турнір!

З 30 квітня по 8 травня на міні-футбольному майданчику зі штучним покриттям каховського спорткомбінату «Олімпійський» відбувся цікавий захоплюючий дитячо-юнацький турнір з міні-футболу серед самодіяльних (дворових) команд. Ініціатором цих традиційних змагань виступає відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Каховської міської ради. Цього року турнір був присвячений не тільки Дню Перемоги та всеукраїнському Дню футболу, а також відзначенню Року спорту і здорового способу життя в Україні. Підтримку в організації цього дитячо-юнацького свята футболу надав Каховський міський комітет Комуністичної партії України.

Турнір проводився у двох вікових категоріях 2000-2002 р.н. і молодші та 1997-1999 р.н. Юні футболісти мріють грати у великих командах, а тому і назви своїх команд, переважно, обрали гучні і легендарні. У старшій віковій групі взяли участь команди дитячого будинку «Радість», команди «Сіріус», «Фаворит», «Барселона», «Шахтар». У молодшій групі за першість сперечались команди з гучними назвами «Арсенал» та «Реал». Турнір проходив за коловою системою.
Запеклі, безкомпромісні поєдинки приносили зливу голів-красенів та шедеври дивовижних комбінацій дворового футболу. Кожна зустріч перетворювалась на свято маленького дитячого футболу, підвищувала майстерність юних учасників. Самодіяльні команди підтримувало чимало вболівальників! А юні майстри шкіряного м’яча віддячували прихильникам самовідданою та результативною грою.

За підсумками змагань у старшій віковій групі перемогу здобула команда дитячого будинку «Радість» (12 очок) у складі: Артем Саїтов, Олександр Павлюк, Владислав Правура, Володимир Бельченко, Євген Корійчук, Олександр Тертишній, Микола Вітвицький, Андрій Бояров. На другому місці команда «Сіріус» (7 очок): Сергій Стріла, Гліб Ісайчев, Георгій Горбач, Данило Ноздрачов, Максим Афанас»єв, Єгор Малишенко, Артур Колядич, Микита Парилов, Владислав Шаранов.  На третьому – команда «Фаворит» (6 очок): Артем Олексенко, Максим Буковело, Олександр Баль, Олександр Вартанов, Антон Циганов. Кращім гравцем і бомбардиром турніру у старшій групі визнано Сергія Стрілу («Сіріус»).

Серед команд молодшої вікової групи перемогла команда «Арсенал»: Олександр Гарбар, Артем Чижевський, Дмитро Дрібноход, Дмитро Нелепа, Денис Бібік, Вадим Спільний, Роман Андрєєв, Олександр Іляшенко, Микита Коротаєв. Кращим гравцем серед команд молодшої групи було визнано Романа Андреєва («Арсенал»).

Урочистим і святковим було нагородження переможців, призерів, кращих гравців та учасників змагань, якому не завадила навіть шалена дощова злива, що розпочалась на стадіоні. Учасників турніру привітали начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Віктор Зубков та перший секретар Каховського міськкому КПУ Андрій Мовчан. Команди-переможці були нагороджені футбольними м’ячами та дипломами, а команди-призери – почесними дипломами від організаторів, а всі учасники отримали солодкі призи та атрибутику від Каховської міської організації КПУ.

У дітей залишилось безліч вражень від змагань і вони з нетерпінням чекають нових футбольних поєдинків. А щоб грати краще юним футболіста потрібно пам’ятати слова видатного радянського футболіста Льва Івановича Яшина. Одного разу юні футболісти запитали славетного воротаря:
 - Коли наша збірна стане чемпіоном світу?
 На що найкращий воротар планети відповів:
 - Коли ви і ваші друзі футболісти тренуватимуться набагато більше і серйозніше!
 Отже, успіхів вам, юні надії футбольної України!

Василь Росошик,
інструктор с/к «Олімпійський»


Фото:

Нашi партнери