Мадрид, Стамбул і Токіо продовжують Олімпійську гонку-2020

Міжнародний Олімпійський Комітет (МОК) скоротив список кандидатів на право проведення Олімпійських ігор в 2020 році до трьох міст.
Рішенням членів Виконавчого комітету МОК, засідання якого відбулось у місті Квебек (Канада), до наступного етапу боротьби за це почесне право вийшли Мадрид (Іспанія), Токіо (Японія) та Стамбул (Туреччина).
Ще два міста, які подавали заявку на право прийняти Олімпіаду-2020, – Баку (Азербайджан) та Доха (Катар) – з подальшої боротьби вибули.
Тепер Мадрид, Стамбул і Токіо матимуть підготувати та до 7 січня 2013 року подати в МОК свій профайл кандидата, де детально опишуть олімпійський проект. У період з лютого до квітня того ж року кожне з міст відвідає спеціальна Оцінювальна комісія, яка влітку, напередодні брифінгу з містами-кандидатами, представить свій звіт членам Міжнародного Олімпійського Комітету.
Столицю Олімпіади-2020 буде обрано 7 вересня 2013 року під час 125-ї Сесії МОК, що відбудеться в Буенос-Айресі (Аргентина).
Нагадаємо, для Мадрида ця заявка – вже третя поспіль, для Токіо – друга поспіль, а Стамбул побореться за право провести Олімпійські ігри вже вп’яте.


Фото:

Нашi партнери