ФСТ «Динамо» України та Міноборони ініціювали зміни до Закону «Про фізичну культуру та спорт»

«Визнання на законодавчому рівні понять військово-прикладного та службово-прикладного спорту є вчасним та необхідним кроком насамперед з точки зору підвищення рівня професійної підготовки військовослужбовців та правоохоронців, яким доводиться виконувати свої обов’язки в складних соціально-економічних умовах, які переживає наша країна».

Про це заявив перший заступник голови ФСТ «Динамо» України, радник міністра внутрішніх справ Віктор Корж, коментуючи рішення парламентського Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендувати ВРУ прийняти в другому читанні законопроект про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру та спорт» (щодо започаткування службово-прикладного та військово-прикладного спорту).

«Наразі на законодавчому рівні не врегульовані питання функціонування військово-прикладного спорту. Такі вкрай важливі для військовослужбовців та правоохоронців види спорту як бойове багатоборство, службове двоборство, силове багатоборство, військове п’ятиборство тощо не можуть повноцінно розвиватись, хоча змагання з них проводяться, - підкреслив він. - І це є певною колізією, яку ми маємо подолати».

Віктор Корж нагадав, що ЗСУ є членом військово-спортивної організації Міжнародної ради військового спорту, беруть участь у міжнародних змаганнях та Всесвітніх іграх військовослужбовців.

Також спеціальні військово-прикладні вправи включені до програми підготовки допризовної молоді. Зважаючи на це ФСТ «Динамо» разом з Міноборони ініціювали зазначені зміни, які були підтримані Мінмолодьспортом.

Прийняття законопроекту, на думку В.Коржа, дозволить створити необхідні умови для підвищення військової майстерності військових та силовиків, що за нинішніх складних умов є надзвичайно важливим.


Фото:

Нашi партнери