Ігор Жданов: Тетерівська ОТГ показує гарний приклад співпраці держави й громади у справі відродження спортивної інфраструктури

У ході роботи виїзної Колегії Мінмолодьспорту на Житомирщині, 23 березня, Міністр Ігор Жданов ознайомився з діяльністю спортивних об’єктів, які працюють у межах об’єднаних територіальних громад.

Разом із членами Колегії, народними депутатами, заступником голови Житомирської ОДА Ярославом Лагутою, головою Тетерівської ОТГ Валентиною Ільницькою, начальником профільного управління Житомирської ОДА Світланою Гресь проінспектовано базу дитячо-юнацького спортивного клубу «Орбіта» Тетерівської ОТГ. Тут, зокрема, працюють відділення з волейболу, баскетболу та футболу, де навчається понад 100 вихованців.

«Для мене, як профільного Міністра, одним із пріоритетів є збереження та розвиток масового дитячого й резервного спорту у сільській місцевості. Це можливо лише за умов конструктивної співпраці держави та громади», - наголосив Ігор Жданов.

«Позитивний і реальний приклад такої співпраці сьогодні ми побачили під час візиту до «Орбіти». Тетерівська громада реалізувала цей спортивний проект завдяки залученню фінансового ресурсу Державного фонду регіонального розвитку. І ось вони вже мають гарне, сучасне футбольне поле, де підростаюче покоління може займатися спортом, руховою активністю й бути здоровим», - зауважив Міністр.

Він також відзначив, що вкотре переконався у правильності рішення Уряду та Мінмолодьспорту запустити спеціальну програму відродження спортивної інфраструктури через Державний фонд регіонального розвитку, де 10% коштів чітко закріплені на відповідні проекти.

«Ми на власні очі побачили, що цей механізм, дійсно, працює і дає результат. Той хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причину. Уряд створив можливість - користуйтеся, подавайте проекти і приносьте користь своїй громаді», - підкреслив Ігор Жданов.


Фото:

Нашi партнери