У Херсоні буде створено КП «МФК «Кристал-Херсон»

Херсонська міська рада підтримала створення комунального підприємства «Муніципальний футбольний клуб «Кристал» Херсонської міської ради. «За»  23 березня  проголосували 33 депутати. На першому пленарному засіданні сесії 21 березня було озвучено, що підприємству потрібно близько 3 мільйонів гривень на рік на всі витрати.

«Сьогодні ми вирішуємо, бути чи не бути в обласному центрі футбольному клубу», - коментував міський голова Миколаенко.

Головною проблемою та «палким обговоренням» стала кандидатура директора можливого нового комунального підприємтва. Депутатам пропонують проголосувати «за» свого колегу — Евгена Матковського.

В сесійній залі обговорили кандидатуру Матковського, та вказали на його профпригодність. Футбольні фанати заявили про те, що їм не принципово, хто буде керівником.

«В нас є багато людей, які можуть керувати клубом, і зовсім не обов'язково, аби це був депутат міськради», - коментують футбольні ультрас. Сам же Матковський «пішов у відмову».

По завершенню обговорення, яке розтягнулось на декілька днів, депутати все ж прийняли рішення про створення комунального закладу «Кристал-Херсон».

Міський голова привітав футбольних фанів та депутатів з таким рішенням, та озвучив надію на великі результати футбольного клубу.

Згідно зі Статутом, діяльність підприємства направлена на створення та  утримання футбольної команди «Кристал».

Окрім того, міськрада виділила кошти на фінансову підтримку КП «МФК «Кристал»  в обсязі 1,9 млн грн та 1,5 млн грн на фінансування ДЮСШ «Херсон».


Фото:

Нашi партнери