Визначився чемпіон Каховки з шахів 2017 року

17 квітня 2017 року в шаховому клубі каховського МПК «Меліоратор» фінішував 56-й чемпіонат м. Каховки з шахів (класична гра). Змагання, організовані Федерацією шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту Каховської міської ради при організаційній підтримці відділу культури і адміністрації МПК «Меліоратор» та за фінансової підтримки Фонду Ігоря Хомінця «Знай більше!», тривали з 12 березня.

За всю історію проведення чемпіонатів міста 19 шахістів були удостоєні звання чемпіонів. Кращих результатів добивались такі спортсмени: Ю.Окладников (9 разів ставав чемпіоном Каховки), Д.Кірюшин (7 разів), П.Кобзар (5 разів).

Цього року за звання найкращого шахіста нашого міста у фіналі змагалися 12 учасників, серед яких: міжнародний майстер, чемпіонка міста 2013 року Ю.Зінкевич, кандидати у майстри спорту О.Маковецька (дворазова чемпіонка Каховки), А.Ралко (чотириразовий переможець), Олексій Ктітор, Дмитро Кузьоминський, Євгеній Лозович та шестеро найсильніших першорозрядники.

Першість у турнірі розігрувалась за коловою системою. Напружена та безкомпромісна боротьба між суперниками точилася протягом усього чемпіонату (відсоток нічийних результатів - близько 25%).
За підсумками змагань одразу два учасники набрали найбільшу кількість очок (по 8,5 з 11 можливих), але за кращими додатковими показниками в п’яте звання «Чемпіон м. Каховки з шахів» завоював кандидат у майстри спорту Артур Ралко.
На другому місці - кандидат у майстри спорту Олексій Ктітор. Добра гра в чемпіонаті дозволила першорозряднику Валентину Підоричу завоювати бронзову нагороду. Трохи не «дотягнули» до трійки призерів Юлія Зінкевич (4 місце) та Євгеній Лозович (5 місце).

Переможець та призери чемпіонату були нагороджені почесними дипломами і медалями від організаторів та цінними призами від Фонду Ігоря Хомінця «Знай більше!». Також призами Фонду були відзначені учасники, які мали добрі результати, але не змогли потрапити до трійки призерів чемпіонату.


Фото:

Нашi партнери