Виконавчий комітет затвердив план роботи КП «Кристал Херсон»

Новостворене міське комунальне підприємство «Муніципальний футбольний клуб «Кристал Херсон» отримає 1,9 мільйона гривень з міського бюджету. Під час засідання виконкому Херсонської міської ради його члени підтримали проект рішення «Про затвердження Плану роботи комунального підприємства «Муніципальний футбольний клуб «Кристал Херсон» Херсонської міської ради на 2017 рік».

Зараз МФК «Кристал» виступає у чемпіонаті Херсонської області. У найближчі роки не матиме права брати участь в професійних змаганнях (у другій лізі). Як новоствореному клубу, йому потрібно буде пройти кілька етапів відбору в професіонали.

З серпня, за словами в. о. начальника управління  молоді та спорту Херсонського міськвиконкому Микола Молодченко, «Кристал» буде грати в аматорському чемпіонаті України - це дозволить в майбутньому подати заявку на участь у другій лізі.

Поки що штат новоствореного комунального підприємства не повністю укомплектований. Молодченко зазначив, що в клубі зараз працює директор (він же тренер - відомий херсонський фахівець, колишній тренер «старого»  «Кристала» Сергій Шевцов) і 18 футболістів. На їх зарплату до кінця року передбачено 1,6 мільйона гривень. Футболісти будуть отримувати близько 4,5 тисяч гривень в місяць (при тому, що зарплати гравців у чемпіонаті Херсонщини ледь дотягують до тисячі, бо вони не є професіоналами). Ще 300 тисяч гривень передбачено на участь у змаганнях та придбання форми та інвентарю.

Нагадаємо, «Муніципальний футбольний клуб «Кристал» був створений у березні. Він покликаний замінити ФК «Кристал», який представляв місто Херсон у другій лізі раніше, але змушений був знятися зі змагань через фінансові проблеми.

Джерело


Фото:

Нашi партнери