Херсонський патрульний взяв участь у «Іграх Нескорених»

22-23 квітня у Києві відбувся заключний етап національних змагань «Ігри Нескорених». За його підсумками визначать склад збірної України, що представлятиме нашу державу у вересні на змаганнях «Invictus Games-2017» у Торонто (Канада).

Від патрульної поліції Херсона участь у змаганнях взяв інспектор роти №1 батальйону УПП лейтенант поліції Павло Стрюк, повідомляється  на офіційній сторінці Патрульної поліції Херсона в Фейсбук.

Він переміг у забігу на 1500 метрів із результатом 4 хв. 31 сек.  і був 5-м у заїзді на велосипедах на 7 км (10 хв. 25 сек.). Херсонський патрульний став одним із 30 кандидатів у збірну. Згодом буде сформований та затверджений  основний її склад.

Павло Стрюк перебував у зоні проведення АТО з вересня 2014 по серпень 2015 року. Він ніс службу поблизу Мар'їнки у складі 28-ої окремої механізованої бригади. Під час артобстрілу отримав травму хребта. У патрульній поліції Херсона - з 8 лютого 2016 року.

Довідково. Ігри Нескорених (лат. «Invictus Games», іnvictus – «непереможений») - це міжнародні ігри в паралімпійському стилі, які заснував принц Гаррі, серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов'язку. Учасники Ігор змагаються у таких видах спорту, як баскетбол на колясках, волейбол сидячи і веслування в залі.
Перші Ігри Нескорених відбулися в 2014 році в Олімпійському парку королеви Єлизавети в Лондоні ( Великобританія). У ІІІ міжнародних «Invictus Games  23-30 вересня  2017 року  у Торонто (Канада) візьмуть участь збірні команди військових Афганістану, Австралії, Канади, Данії, Естонії, Франції, Грузії, Німеччини, Італії, Нідерландів, Нової Зеландії, Великої Британії, США, Йорданії, Іраку, Румунії та  вперше - України.
Зазначимо також,  у змаганнях у Києві взяли участь 114 бійців Всеукраїнського відбору, які виступали на трьох локаціях — спорткомплексі «Атлет», басейні «ЦСК ЗСУ» та Трухановому острові у 6 спортивних дисциплінах: легка атлетика, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг, плавання та стрільба з лука.

Джерело



 


Фото:

Нашi партнери