Майбутній спорткомплекс у Новій Каховці. «Все в одному»

Участь в обговоренні під головуванням секретаря міськради Олександра Лук’яненка та заступника міського голови Володимира Сироватки взяли тренери, спортсмени, викладачі фізичного виховання, працівники відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, представники громадської ради та інші. Хоча варто відзначити: попри чисельні анонси і запрошення в ЗМІ, соціальних мережах, кількість охочих взяти учать у дискусії та надати свої пропозиції була дуже і дуже скромною.

Спочатку Олександр Лук’яненко поінформував присутніх щодо стану справ з реалізацією цього великого задуму. Наразі мова йде лише про проектні роботи, а не будівництво. Для спорудження виділена земельна ділянка за школою №10, що, на думку багатьох, є максимально зручним місцем розташування для мешканців як старої частини міста, так і мікрорайону «Сокіл». 

Щодо напрямків функціонування майбутнього комплексу, то мова йде не лише про басейн і допоміжні споруди. У комплексі пропонується розмістити зал боротьби, боксу, тренажерний зал, універсальні ігрові зали з трибунами для глядачів, об`єкти соціально-побутового обслуговування населення (ігрові зали, масажні кабінети, сауна, солярій, кафетерій здорового харчування). Планується організація руху та доступу до будівлі, пішохідних переходів, місць паркування транспортних засобів, озеленення території. Решта – пропозиції громади, які необхідно зібрати та систематизувати. Олександр Володимирович наголосив: варто обговорювати усі нюанси, адже після створення проекту змінити щось буде майже неможливо і закликав присутніх висловити свої ідеї.

І вони були дуже й дуже різноманітними. Так, в ході обговорення пролунала думка про створення у комплексі ще й інтелектуального місця – шахового гуртка. А ще – залу спортивної слави, де б діти та підлітки змогли б дізнатися про досягнення славетних земляків-спортсменів.

Слушна порада – встановлення сучасного, електронного табло. Ще одна – організація місць для ночівлі і харчування спортсменів, які зможуть приїжджати сюди на змагання. Один з учасників висловив думку, що спорткомплекс повинен мати і обладнані майданчики на свіжому повітрі, не лише в приміщеннях.

Говорили і про бігові доріжки, організацію відвідування басейну школярами та навіть про спорудження ще одного – мілкого, для навчання плаванню малюків із дитячих садків. Під завісу обговорення ідей ставало все більше, а діапазон «польоту» думок ставав ширшим.

Кожна з пропозицій була вислухана та занотована. І хоча погляди різнилися, зійшлися вони в одному: спортивний комплекс місту у будь-якому випадку потрібен. Це вимога часу і нагальна потреба мешканців.

А ми нагадуємо: письмові пропозиції з поміткою «будівництво спортивного комплексу» можна надсилати на адресу виконавчого комітету Новокаховської міської ради: м. Нова Каховка, просп. Дніпровський, буд. 23, електронною поштою – nkmv@kahovka.net або подати особисто до загального відділу виконавчого комітету – ІІ поверх, каб. 218.

Усі пропозиції будуть узагальнені та озвучені під час громадських слухань, які відбудуться 11 травня о 15.00 у великій залі засідань виконавчого комітету, повідомляє видання НК онлайн.


Фото:

Нашi партнери