Херсонець Валерій Черепанов - чемпіон Європи 2017 року з гирьового спорту серед ветеранів

28-30 квітня в угорському місті Печ відбувся чемпіонат Європи з гирьового спорту серед жінок, юніорів та ветеранів, на якому спортсмени у своїх вагових категоріях могли виступати в обох класичних вправах гирьового спорту — у поштовху та ривку.

У змаганнях взяли  участь представники 13 країн, понад 200 спортсменів. Українська делегація  була  однією  з найчисельніших - 48 спортсменів.

У складі української команди серед ветеранів був херсонець Валерій Черепанов, керівник  фізичного виховання державного професійно-технічного навчального закладу «Херсонський професійний ліцей зв’язку та поліграфії», майстер спорту СРСР з гирьового спорту (1985), неодноразовий чемпіон  і призер України, Європи і світу, який і цього разу виступив успішно.

Валерій Черепанов  став чемпіоном Європи у ваговій категорії 70 кг у віковій групі від 50 до 55 років. Він став кращим у вправі довгий цикл підйом двох гир вагою 24 кг (результат 57 разів) і у ривку однієї гирі вагою 24 кг за десять хвилин  (140 разів).

Зазначимо, за підсумками змагань з поштовху довгим циклом  збірна України у командному заліку посіла 2 місце, поступившись італійцям. 

Довідково. Гирьовий спорт — силовий вид спорту, який ґрунтується на підніманнях гир (гирі) максимальну кількість разів за визначений проміжок часу згідно з правилами змагань у двох змагальних вправах (двоборство: поштовх, ривок) або трьох (триборство: поштовх, ривок, жим). Довгий цикл – це поштовх двох гир від грудей з опусканням у положенні вис після кожного підйому.


Фото:

Нашi партнери