В Мінмолодьспорту відбулось засідання робочої групи з питань організаційного та матеріально-технічного забезпечення сфери фізичної культури і спорту

17 травня під час засідання робочої групи з питань організаційного та матеріально-технічного забезпечення сфери комісії з питань реформування сфери фізичної культури і спорту презентовано проект «Електронний реєстр фізичної культури і спорту».

Захід відбувся під головуванням державного секретаря, заступника голови комісії з питань реформування сфери фізичної культури і спорту Олега Немчінова та за участі членів робочої групи - співробітників Міністерства та представників громадських організацій, зокрема, віце-президента Запорізької федерації бойового самбо Ганни Радченко, віце-президента Федерації легкої атлетики України Фіделя Тимченка, першого віце-президента Федерації плавання Олега Шуміліна, завідувача кафедри теорії і методики спортивної підготовки Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту Володимира Приходька та ін.

Презентував майбутній реєстр координатор проекту Семен Каган,  який продемонстрував учасникам засідання зміст реєстру і докладно розповів про його функції й переваги.

Зокрема, реєстр може містити інформацію про спортсменів й тренерів, заклади фізичної культури та спорту, спортивні споруди, федерації з видів спорту, а також статистичну звітність закладів фізичної культури та спорту, відповідно до умов заданих Міністерством молоді та спорту України.

Також за допомогою функцій реєстру можна швидко отримувати аналітичну інформацію, задаючи певні параметри для пошуку.

Розробники проекту запропонували передати «Електронний реєстр фізичної культури і спорту» та функцію його обслуговування до державного підприємства «Інформаційно-аналітичний центр».

Учасники засідання висловили позицію, що такий реєстр потрібний для сфери, так як міститиме значний масив інформації щодо суб’єктів сфери фізичної культури і спорту, простий у використанні та матиме можливості для удосконалення.

Однак потребують вирішення ряд важливих питань, а саме: проведення аудиту відповідності проекту та визначення статусу продукту, закріплення його у нормативно-правовому полі та сертифікація з питань захисту інформації тощо.

Підводячи підсумки обговорення Олег Немчінов зазначив, що використання такого продукту надасть можливість оптимізувати значну кількість процесів у сфері, однак потрібна апробація можливостей електронного реєстру в тестовому режимі.


Фото:

Нашi партнери