«Відкриті уроки футболу» на Херсонщині

З 16 по 17 травня на базі середньої школи села Чорнобаївка, Білозерського району, проводився обласний конкурс національного соціального проекту «Відкриті уроки футболу», організаторами якого виступають Федерація футболу України, Міністерство освіти і науки України та Херсонська обласна федерація футболу.

Головним завданням цього конкурсу є соціальна інтеграція дітей-переселенців України, та дітей учасників АТО через футбол та концепцію формування поняття особистої важливості в суспільстві, також заохочення дітей до здорового способу життя та до занять спортом, зокрема футболом, залучення громадськості та місцевих громад до проекту для вирішення існуючою проблеми дітей-переселенців.

Цей проект робить футбол відкритим для всіх, незважаючи на наявність футбольної обдарованості, незалежно від статі, соціального статусу та статків сім’ї.

У цьому заході взяли участь близько 250 школярів з навчальних закладів Херсонської області. 24 вихователя фізичної культури ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх учителів.

У заключний день відбулась урочиста церемонія, у якій взяли участь почесні гості: виконавчий директор Херсонської обласної федерації футболу Олексій Кручер, заступник голови ХОФФ Володимир Володін, голова комітету з проведення змагань ХОФФ Віктор Бербенцев, голова Чорнобаївської сільської ради – І. Дударь, заступник голови Чорнобаївської сільської ради  Є.Родіонов,  директор Чорнобаївської НВК  А. Луценко, президент ФК «Колос» та голова білозерської громадської організації «Федерація футболу»  І. Підгородецький.

Кожна дитина отримала на згадку футболку та кепку, а навчальні заклади — футбольні м’ячі та спортивний інвентар.

Учасники заходу подякували голові Херсонської державної адміністрації та за сумісництвом голові ХОФФ Андрію Гордєєву, Херсонській обласній федерації футболу, Федерації футболу України  за можливість брати участь у цьому проекті.

Фотозвіт http://hoff.ks.ua/


Фото:

Нашi партнери