До відкриття Юнацької Олімпіади в Буенос-Айресі залишилось 500 днів

Саме сьогодні, 19 травня, залишається рівно 500 днів до старту III літніх Юнацьких Олімпійських ігор (ЮОІ), які з 6 по 18 жовтня 2018 року прийматиме Буенос-Айрес (Аргентина).

У 2008 року Міжнародний Олімпійський Комітет прийняв історичне рішення - започаткувати проведення літніх та зимових Юнацьких Олімпійських ігор, маючи на меті, що такий форум носитиме не лише змагальний характер серед юних атлетів усього світу, а й включатиме у себе навчальну, пізнавальну та культурно-освітню складову.

Старти такого роду стали гарним трампліном у дорослий, олімпійський спорт. На останній Олімпіаді-2016 року 14 спортсменів, які свого часу брали участь у ЮОІ 2010 і 2014 років, вже захищали честь головної синьо-жовтої дружини (тенісистка Евеліна Світоліна, плавці Дерина Зевіна, Андрій Говоров, Михайло Романчук, легкоатлети Юлія Левченко, Катерина Дерун, Олена Колесніченко, фехтувальниця Аліна Комащук, гімнаст Владислав Грико, стрибунка у воду Ганна Красношлик, п’ятиборка Анастасія Спас, представники кульової стрільби Павло Коростильов, Сергій Куліш і стрільби з луку Лідія Січенікова), а двоє з них – Аліна Комащук і Сергій Куліш вже зуміли вибороти срібні медалі Ігор XXXI Олімпіади в Ріо у фехтуванні та кульовій стрільбі відповідно.

Участь у III літніх ЮОІ братимуть участь біля 4 тисяч спортсменів віком від 15 до 18 років з 206 країн світу. До програми змагань окрім традиційних 28 видів спорту, включені і нові олімпійські - спортивні танці (брейк-данс), карате, спортивне скелелазіння, а також 3 неолімпійські – акробатична гімнастика, міні-футбол та баскетбол 3х3.


Фото:

Нашi партнери