Триває фінал обласних змагань «Шкіряний м’яч»

В останні десятиріччя футбол у світі, і зокрема в Україні, розвивається не лише як улюблена гра мільйонів, а як соціальне явище, що впливає на різні сторони життя суспільства, а не тільки на його спортивну складову.

Футбол – це не просто гра. Футбол – це спілкування з людьми, активний відпочинок, зарядка організму енергією, розвиток мислення.

Для жителів Херсонщини та України, одним з найкращих командних видів спорту є футбол. Він виховує спритність, кмітливість, колективізм, сміливість, витривалість, розвиває стійкість, в цілому, є універсальним засобом розвитку людини.

Сьогодні, 19 травня, в Херсоні на футбольному полі комплексної ДЮСШ розпочались матчі фіналу обласних змагань з футболу «Шкіряний м’яч» 2017 року у вікових категоріях U-12 (2005 р.н.) та U-14 (2003 р.н.).

У змаганнях беруть участь 12 кращих шкільних футбольних команд міст, районів та об’єднаних територіальних громад Херсонської області — переможці зональних обласних змагань.

У категорії U-12 змагаються команди Бериславського, Генічеського, Скадовського районів, міст Каховка, Нова Каховка та Херсона.

У віковій групі U-14 за перемогу борються футболісти Нововоронцовського, Нижньосирогозького, Скадовського, Горностаївського районів, Великокопанівської об’єднаної територіальної громади, с. Преображенка Чаплинського району.

На урочистому відкритті змагань учасників привітав заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Балонь.

«Я впевнений, що кожен з учасників турніру назавжди залишиться вірним спорту, фізичній культурі і футболу. В цьому році обласна державна адміністрація і Херсонська обласна федерація футболу поставили завдання залучити до занять футболом кожного учня 5-8 класів нашої області. І це обов’язково буде зроблено. Пам’ятайте, спорт – це життя, а футбол робить його прекраснішим! Я бажаю вам удосконалювати свою майстерність, розвивати сміливість, рішучість, наполегливість та силу волі, яка притаманна футболістам», — наголосив Андрій Балонь.

Також на урочистостях було зазначено, що учні Херсонської загальноосвітньої школи № 47 здобули перемогу у змаганнях шкільної футзальної ліги України та стали чемпіонами.
З цієї нагоди Андрій Болонь вручив команді кубок та кожній команді сьогоднішніх змагань подарував м’ячі.


Фото:

Нашi партнери