Олімпійський вогонь прибув до столиці XIV Європейського юнацького олімпійського фестивалю

Біля Вівтаря Світу, що в Римі, відбулась передача олімпійського вогню столиці XIV літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю (ЄЮОФ) 2017 року - угорському Дьору.

Саме тут з 23 по 30 липня проходитимуть найпрестижніші  олімпійські змагання континенту для атлетів віком від 14 до 18 років.

В.о. президента Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК) Янез Косьянчич передав один із головних олімпійських символів - олімпійський вогонь, меру міста Дьор, президенту Національного олімпійського комітету Угорщини Жолту Боркаю.

«Ми наполегливо працювали 6 років заради успішного проведення вперше в Угорщині такої мультиспортивної події і з нетерпінням очікуємо, коли олімпійський вогонь запалає у Дьорі. Вже в липні до нас завітають юні посли спорту та здорового способу життя з 50 країн Європи. Це буде незабутій досвід для них», - поділився своїми емоціями Жолт Боркай.

24 травня  вогонь прибуде до Угорщини, а з 27 травня розпочнеться його національна естафета. Спеціально під цю подію був розроблений і факел, який напередодні церемонії був презентований широкій громадськості.

«В історії герої народжуються в боях, однак сьогодні будь-хто може стати героєм, незалежно від сфери діяльності. Ми недаремно провели цю церемонію у римському храмі, який присвячений миру. Наша основна ідея полягає у тому, щоб об’єднати ці ідеї з ідеями молоді. Мир та олімпійські цінності повинні бути головними атрибутами юного покоління, і ми повинні зробити все можливе, щоб сприяти цьому.
ЄЮОФ був створений почесним президентом Міжнародного Олімпійського Комітету Жаком Рогге більше чверті століття тому. Він розумів важливість інвестицій у молодь. Європа є провідним континентом у світі спорту, для підтримки цього ми повинні переконатись, що ми продовжуємо інвестувати час, ресурси у нашу молодь. Європейський олімпійський фестиваль надає юним спортсменам безцінний досвід, щоб в майбутньому стати славою Європи», - наголосив Янез Косьянчич.

На завершення церемонії відбулась презентація офіційної пісні XIV літного Європейського юнацького олімпійського комітету 2017 під назвою «Shine».


Фото:

Нашi партнери