У Херсоні пройшов Олімпійський день-2012 під гаслом «Ми створюємо світ гармонії»

21 червня 2012 року о 10.00 у парку ім. Леніна в м. Херсоні відбулись легкоатлетичні змагання, присвячені Олімпійському дню бігу. У заході взяли участь понад 500 осіб – вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, учні навчальних закладів і пришкільних таборів, провідні спортсмени, пересічні громадяни  міста від малечі до ветеранів спорту.

Організатори акції -  обласне відділення Національного олімпійського комітету України, управління у справах сім'ї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації, обласний центр фізичного здоров’я населення  «Спорт для всіх».

Під час урочистого відкриття з привітальним словом до спортивної спільноти та спортсменів звернувся начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації Олег Кравець, заступник голови обласного відділення Національного олімпійського комітету України, заслужений майстер спорту СРСР, срібний призер Олімпійських ігор у 1988 році в Сеулі з веслування на байдарках і каное Сергій Кірсанов.

Перед початком забігу  почесні  грамоти   було вручено головному лікарю обласного центру здоров’я та спортивної медицини Юрію Ромаскевичу  за активну  інформаційно-пропагандистську  кампанію під час  проведення в області Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота»,  кореспонденту Херсонського обласного радіо «Таврія» Максиму Лозовому за особистий внесок у висвітленні параолімпійського та дефлімпійського руху на  Херсонщині від Українського центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт», чемпіону України з легкої атлетики Максиму Манченку за особливі досягнення на всеукраїнських змаганнях з дефлімпійських видів спорту від управління у справах сім’ї, молоді та спорту Херсонської облдержадміністрації. Грамоту Національного олімпійського комітету України  за висвітлення спортивного життя на Херсонщині отримала  телерадіокомпанія «Скіфія».

На імпровізованому  важкоатлетичному помості свою  спортивну майстерність продемонстрували вихованці  тренера міської дитячо-юнацької спортивної школи Херсонської обласного фізкультурно-спортивного товариства «Україна»  Сергія СухоруковаДарина Гончарова, Анатолій  Чиньоний, Олександр  і Олексій Жур,  Андрій Величко, всі вони неодноразові переможці та призери чемпіонатів і кубків України, учасники офіційних міжнародних  змагань.
А концертні номери артистів  театру пісні Т.Тихомирової, шоу-балету «Статус»   настроїли  учасників і глядачів   на  свято бігу.

Перший забіг з Олімпійським вогнем на  1 стадію (192 олімпійські метри)  очолили  начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації Олег Кравець, заступник голови обласного відділення Національного олімпійського комітету України, заслужений майстер спорту СРСР, срібний призер Олімпійських ігор у 1988 році в Сеулі з веслування на байдарках і каное Сергій Кірсанов зі своєю маленькою донечкою,  депутат обласної ради, голова Херсонського обласного фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Олександр Маломуж, голова міського  фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Сергій Яворський,  директор СДЮШОР  № 2  з веслувальних видів спорту Євген Моїсеєв.

Всі учасники пробігу отримали відповідні сертифікати, пам’ятні сувеніри, а переможці нагороджені призами обласного відділення НОК України.

Довідково.
Олімпійський день проводиться щороку майже в 200 країнах світу і присвячується дню створення Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року).
Олімпійський день став масовим культурно-спортивним заходом і в Україні; охоплює всі регіони країни: обласні центри, міста, селища та невеличкі села.
Олімпійський день – це родинне свято спорту, де кожний знайде собі заняття до душі та відчує себе справжнім олімпійцем.
З кожним роком все більше людей різного віку долучаються до свята спорту і краси: у 2006 році на старти Олімпійського дня вийшло 350 тисяч наших співвітчизників, 2007-го – близько 500 тисяч, 2008-го - близько 600 тисяч, а минулого – понад 800 тисяч учасників.
Цього року Олімпійський день в Україні  розпочався раніше, ще у квітні, у зв’язку з проведенням чемпіонату Європи з футболу. В інших регіонах заходи Олімпійського дня тривали протягом  квітня-червня.
Цьогорічний Олімпійський день проходить під гаслом «Ми створюємо світ гармонії».

Фотозвіт можна подивитися тут http://sportforall.info/gallery/30


Фото:

Нашi партнери