Проблеми і перспективи розвитку фізичної культури та спорту у Великолепетиському районі

За ініціативи голови районної державної адміністрації Світлани Кумановської 21 червня 2017 року відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Розвиток фізичної культури та спорту в районі. Проблеми і перспективи».

У засіданні взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Ігор Бойко, начальник та спеціаліст відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації Олена Вітковська, Світлана Продай, начальник відділу освіти райдержадміністрації Андрій Періг, директор Великолепетиської дитячо-юнацької спортивної школи Юрій Ходос, інструктори зі спорту та тренери з різних видів спорту, які діють у Великолепетиському районі.

На нараді обговорені наступні важливі питання:
- Підведення підсумків роботи за 6 місяців 2017 року у сфері розвитку фізичної культури та спорту в районі.
- Напрямки розвитку видів спорту (олімпійський та неолімпійський) в районі.
- Аналіз розвитку футболу в районі. Про програму розвитку футболу в районі на 2017-2020 роки
-. Про Великолепетиську районну Федерацію футболу.
- Використання коштів та аналіз проведення спортивних  заходів в районі.

У ході обговрення стану спортивно-масової та оздоровчої роботи в районі, учасники «круглого столу» зазначили, що в районі облаштуванню та утриманню спортивних споруд (спортивні зали, тренажерний зал), площинних споруд (футбольні, волейбольні майданчики) приділяється належна увага. Багато зусиль приділяється вихованню спортивної зміни, проводяться змагання районного рівня серед школярів, колективів фізкультури сільських громад.

Великолепетиські спортсмени змагаються на обласних, всеукраїнських змаганнях, найбільш вдало виступають в змаганнях з футболу, гирьового спорту, волейболу, шахів, настільного тенісу. Також було проаналізовано фінансування галузі фізичної культури та спорту району, підготовку організації та проведенні спортивних заходів різних рівнів.

Обговорюючи перспективи розвитку галузі фізичної культури району, учасники «круглого столу» зійшлися на тому, що одним з важливих напрямків роботи виконавчої влади та органів місцевого самоврядування є сприяння розвитку фізичної культури і спорту, пропаганда здорового способу життя, залучення сільських громад, зокрема, дітей і молоді до занять фізкультурою і спортом. Адже, розвиток  спорту – це здоров’я нації, її майбутнє.

Окрім того, інструктори зі спорту та тренери ознайомили присутніх з проблемами та планами щодо розвитку видів спорту, якими вони опікуються, висловили свої пропозиції по внесенню змін до районної програми.

На завершення засідання прийнято рішення найближчим часом провести чергову нараду щодо врахування всіх пропозицій та зауважень, які були обговорені під час проведення «круглого столу».


Фото:

Нашi партнери