Спортивні новини із Каховки

Шашки-64. З нагоди відзначення Дня Конституції України та Року спорту і здорового способу життя в Україні 28 червня 2012 року на стадіоні «Авангард» відбувся традиційний відкритий турнір з шашок-64. У змаганнях взяли участь 20 спортсменів з  міст Каховки і  Нової Каховки, Іванівського, Каховського та Бериславського районів.
За підсумками турніру, що проходив за швейцарською системою, переможцем у загальному заліку став Василь Райляну (с.Львово, Бериславський район), який набрав 11 очок з 16 можливих. На другому місці - Віктор Мануйло (Нова Каховка, 10,5 очок). На третьому місці каховчанин Євген Марчук з 10 очками, який за додатковими показниками випередив інших своїх суперників.
Серед юнаків та дівчат перемогла каховчанка Олена Лук'янова (7 очок). На другій позиції - Євгенія Чуприна (Каховка, 4,5 очок). Третім фінішував каховчанин В.Алеєв.
Серед жінок  перше місце виборола Ольга Мелехіна (Малокаховка) - 7,5 очок, яка випередила Олену Лук'янову та Євгенію Чуприну.
Переможці та призери були нагороджені медалями та дипломами відділу у справах сім»ї, молоді та спорту Каховської міської ради.

Шахи. З 28 по 30 червня 2012 року пройшов відкритий обласний турнір з шахів на призи фонду Івана Вінника. У рамках цих змагань відбулось два турніри. У турнірі категорії «А» взяли участь чоловіки, жінки та ветерани шахів (1952 р.н. та старші у чоловіків і 1957 р.н. і старші у жінок). Турнір категорії «В» зібрав юнаків та дівчат (до 8, 10, 12 та 14 років). Підсумки змагань підбивались у кожній категорії та віковій групі окремо.
У цьому турнірі взяли участь 14 шахістів міста Каховки. У турнірі «А» серед 42 учасників переможцем став каховчанин майстер ФІДЕ Микола Гриценко. На третьому місті також каховчанин Олександр Олійник. Серед жінок юна каховчанка Надія Салах здобула третє місце, поступившись у першості також вихованкам каховської шахової школи міжнародному майстру Юлії Зінкевич та майстру спорту Аліні Майко, які зараз представляють Н.Каховку та Скадовськ відповідно.
У змаганнях серед ветеранів переміг каховчанин кандидат у майстри спорту Євгеній Лозович, на третьому місці – також представник Каховки  Олег Пильщиков.
У юнацькому турнірі «В» (40 учасників) перше місце не тільки у своїй віковій категорії, а й в загальному заліку виборола Надія Салах (Каховка). Переможці та призери змагань були нагороджені медалями і дипломами від Новокаховського відділу у справах сім»ї, молоді та спорту, а також грошовими призами від фонду Івана Вінника.
У рамках турніру відбувся сеанс одночасної гри на 40 дошках з гросмейстером з Херсону Юрієм Шкуро. Успішно з досвідченим майстром тут зіграли каховчане Всеволод Рябошапка та Дмитро Кузьоминський. Перший зумів зіграти з гросмейстером унічию, а другий взагалі одержав перемогу.

Міні-футбол. 28 червня 2012 року завершився чемпіонат (першість) м. Каховки з міні-футболу 2012 року. Змагання, які були присвячені відзначенню у 2012 році Року спорту в Україні і фінальній частині ЄВРО-2012 та тривали протягом місяця (14 ігрових днів), проводились відділом у справах сім'ї, молоді та спорту Каховської міської ради за  підтримки адміністрації Каховської ЗОШ № 5 (всі ігри проходили на спортивному майданчику зі штучним покриттям школи за коловою системою -(в одне коло - у двох лігах - Вищій та Першій. В обох лігах всього брали участь 19 команд (всього 242 учасника).
За підсумками чемпіонату у Вищій лізі перемогу здобула об'єднана команда «Чумак - Грін Тім» у складі: Сергій Маковецький, Андрій Ткаченко, Максим Махно, Олександр Комарницький, Віталій Глушков, Андрій Дрьомін, Борис Пуляєв, В'ячеслав Повстяний, Андрій Сергієнко, Дмитро Череватов.
У напруженій та безкомпромісній боротьбі срібло чемпіонату вибороли футболісти команди «Молоді регіони» (представник - Павло Філіпчук). Бронзові нагороди у команди «Спартак» (представник - Роман Коханов).


Фото:

Нашi партнери