Юлія Шматенко посіла друге місце на командному чемпіонаті Європи у Ліллі

З 22 по 25 червня у французькому Лілі проходив командний чемпіонат Європи з легкої атлетики. У змаганнях взяли участь 11 збірних команд, включаючи Україну.

В активі української збірної 11 нагород, з них дві найвищого ґатунку. За підсумками  змагань збірна України зі 236,50 очками посіла шосте місце. Перемогли німці (321,50), поляки - другі (295), французи - треті (270).

Друге місце  і 10 очок до скарбнички України виборола  представниця Херсонщини, спортсменка із Олешек Юлія Шматенко.
Після успішного і впевненого виступу на Кубку Європи з бігу на 10000 метрів Юлія надзвичайно сильно виступила і на командному чемпіонаті Європи. Значну частину дистанції 5000 метрів саме вона лідирувала або трималася відразу за лідером. Випередити Юлію змогла лише іспанка Ана Лозано (15.18,40 хв). Шматенко з найкращим результатом сезону друга (15.30,36 хв).

Додамо, за Регламентом турніру дві збірні, які посіли останні місця, на наступному чемпіонаті виступатимуть у Першій лізі, у той час як три найкращі команди Першої ліги перейдуть до Суперліги. Тож, за підсумками змагань  збірні Білорусі і Нідерландів на наступному командному чемпіонаті Європи виступатимуть у Першій лізі. Натомість у Суперлігу перемістяться шведи, фіни і швейцарці. Українська збірна на наступному чемпіонаті також виступатиме у найсильнішій лізі.


Фото:

Нашi партнери