Пам’яті Альони Савченко

Управління з питань фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації зі скорботою повідомляє про трагічну загибель 26 червня 2017 року  у м. Херсоні у дорожно-транспортній пригоді на Бериславському шосе відомої херсонської спортсменки, вихованки Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи № 6  Херсонської міської ради відділення плавання Савченко Альона. Декілька днів тому вона відсвяткувала своє  22-річчя

Альона народилась 17 червня 1995 році у м. Херсоні, закінчила загальноосвітню школу № 30, закінчила 4 курс Херсонського національного технічного університету, факультет «Кібернетика і програмне забезпечення».

З вересня 2004 року вона почала свою спортивну кар’єру у Херсонській дитячо-юнацькій спортивній школі № 6 Херсонської міської ради на відділенні плавання.

6 липня 2012 році Савченко Альоні був присвоєний розряд кандидат у майстри спорту України з плавання. Вже з 2008 року вона показувала найкращі результати в Україні, у її скарбниці багато медалей міжнародного та українського рівня.  На кубках України та чемпіонатах України з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Альона була переможницею починаючи з 2009 року,  завойовувала з 2008-2015 років найвищі нагороди на Всеукраїнської спартакіаді  «Повір у себе». Також вона неодноразово встановлювала рекорди України з паралімпійського плавання.

У 2016 року  у місті Буфало (Південно-Африканська Республіка), де проходив фінал  міжнародного турніру світової серії з паратриатлону, Альона Савченко посіла 9 місце.  У 2014 та 2015 роках  була представлена в номінації «Людина року» м. Херсона.

Вихованка Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Херсонської міської ради Савченко Олена з 2015 року була у складі збірної команди України та вважалась однієї з  найсильніших паратриатлоністок світу.

Це тяжка втрата для родичів, Херсонської ДЮСШ № 6, друзів, міста Херсона та всієї України - великої спортсменки, старанної та розумної учениці, гарної дівчини,  світлої та веселої людини. Всі ми глибоко сумуємо з приводу трагічної смерті Альони Савченко. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Альони. Вона  назавжди залишиться в пам’яті  і в серцях тих, хто її знав.

Похорон та прощання з Альоною Савченко відбудеться у четвер  29 червня.2017 року  о 09.00 за адресою:  м. Херсон, вул. Московська,  28, перший під’їзд.


Фото:

Нашi партнери