Радяться спортивні освітяни Херсонщини

22 червня 2017 року на навчальній гідрологічній станції Херсонського гідрометеорологічного технікуму відбулось планове засідання обласного науково-методичного об’єднання завідувачів кафедрою, керівників фізичного виховання, голів спортивних клубів вищих навчальних закладів типів: інститут, академія, університет та коледж, технікум Херсонської області. 

У роботі взяли участь 27 осіб з 21 навчального закладу, а також директор гідрометеорологічного технікуму Світлана Кіріяк та начальник Херсонського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений тренер України Юрій Кан.

На пленарному засіданні розглядались проекти плану роботи обласного науково-методичного об’єднання на 2017/2018 навчальний рік та календарного плану спортивних заходів за програмою обласних студентських спортивних ігор 2017/2018 навчального року, підсумки проведення ХІІІ обласної Універсіади 2016/2017 навчального року.

З доповідями виступили: кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедрою фізичного виховання ХНТУ, голова обласного науково-методичного об’єднання І. Шупік та начальник відділу Херсонського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України  О.Голованов.

З доповіддю «Про хід  виконання Постанови Кабінету Міністрів України від  09 грудня 2015 року №1045 «Про затвердження Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України», а також про затверджену наказом Міністерства молоді та спорту України 15 грудня 2016 року №4665 Інструкцію про організацію проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України в вищих навчальних закладах області виступив начальник Херсонського обласного відділення  Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Ю. Кан.

У порядку контролю розглянуті питання:
- про хід виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2017 року №164 «Про затвердження плану заходів на 2017 рік щодо реалізації в області Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація»;
- про підготовку до святкування Дня фізичної культури і спорту, Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня, а також Міжнародного дня студентського спорту у вищих навчальних закладах Херсонської області.

В обговоренні запланованих питань взяли участь завідуючі кафедрою, керівники фізичного виховання та голови спортивних клубів.

Херсонське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України
 


Фото:

Нашi партнери