Збірна України вирушає на ювілейні Х Всесвітні ігри!

Збірна України 20 липня вирушає до польського Вроцлава на Х Всесвітні ігри.  11 липня на НСК «Олімпійський» відбулася прес-конференція, присвячена участі української національної команди у головному старті чотириріччя!

Українська команда, як завжди, є одним із фаворитів змагань, де боротимуться за нагороди понад 100 країн світу. Цього року національна збірна складається з 80 ліцензіатів, з яких 38 переможців і медалістів чемпіонатів світу та 44 чемпіонів і призерів чемпіонатів Європи.

Гостями прес-конференції були: Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, чемпіон Всесвітніх ігор з джиу-джитсу Іван Настенко, чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу та тренер ветеранів АТО Олексій Бичков та призер чемпіонату світу та Європи з карате Станіслав Горуна.

Президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк під час конференції зазначив: «Всесвітні ігри – найважливіший старт чотириріччя для неолімпійських видів спорту. У нас, як завжди, надзвичайно сильна команда і, переконаний, що Україна буде в числі найкращих на Іграх, участь в яких беруть понад 100 країн світу. Щасливий, що нашу інформаційну кампанію підтримали понад 20 міст, де живуть і тренуються наші спортсмени. Впевнений, що це стане додатковою і потужною мотивацією для них. Наша ініціатива – хороший приклад і для інших спортивних івентів світового рівня».

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов зауважив, що вперше фінансування національної збірної команди здійснюється за окремою бюджетною програмою, із загальною сумою близько 45 млн. грн. Ці кошти передбачали витрати, пов’язані з підготовкою участю спортсменів, тренерів фахівців у Всесвітніх Іграх, придбання спортивної форми, взуття, аксесуарів спеціального призначення, спортивного обладнання та інвентарю. Також у   2016  році, за ініціативи Міністерства, Уряд вдвічі збільшив розмір призових переможцям та призерам Всесвітніх Ігор. Винагорода чемпіонам становитиме 480 тис. грн. Срібні призери отримають 400 тис. грн. За «бронзу» спортсмени одержать 240 тис. грн.

Вперше в історії неолімпійських видів спорту Всесвітні ігри транслюватимуть наживо – такий подарунок уболівальникам зробив «UA:Перший». «Ми очікуємо, що це буде 10 днів суцільного щастя», - сказав голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія.

Нагадаємо, що цього року Всесвітні ігри відбудуться з 20 до 30 липня у м. Вроцлав (Польща). Участь в Іграх візьмуть близько 4500 спортсменів зі 111 країн світу. Під час змагань розіграють 222 комплекти нагород у 36 видах спорту, з яких: 31 неолімпійських: більярдний спорт, боулінг, воднолижний спорт та вейкбординг, джиу-джитсу, корфбол, парашутний спорт, спорт з літаючим диском, кануполо, пауерліфтинг, петанк, перетягування канату, підводний спорт, пляжний гандбол, роликовий спорт, рятувальний спорт, сквош, лакрос, спортивна аеробіка, спортивна акробатика, спортивне орієнтування, стрибки на акробатичній доріжці, сумо, таїландський бокс Муей Тай, танцювальний спорт, флорбол, фістбол, американський футбол, кікбоксинг WAKO, мотоциклетний спорт (спідвей) та веслування на ергометрах.; 5 олімпійських: художня гімнастика, карате, скелелазіння, стрибки на батуті, стрільба з лука.

 Прес-служба Спортивного комітету України


Фото:

Нашi партнери