Команда Херсонської області перемогла в чемпіонаті України з пішохідного туризму

З 8 по 14 липня у м. Світловодську (Куровоградська область) відбувся  46-й чемпіонат України серед юнаків з пішохідного туризму та 5-й чемпіонат України серед юнаків з велосипедного туризму, за участю  понад 350 спортсменів з різних куточків України.

У змаганнях з пішохідного туризму взяли участь 20 команд,  у тому числі команда комунального закладу «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.

За інформацією офіційного сайту Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді за підсумками змагань  з пішохідного туризму перемогла команда Херсонськох області.

Так, 9 липня у  перший змагальний день чемпіонату України з пішохідного туризму учасники змагались на дистанції «Смуга перешкод» (командні змагання) ІV класу. Команди долали різні технічні етапи, зокрема, організацію спуску по схилу, переправи через яр по колоді, по вірьовці з перилами через яр, організацію підйому по схилу та інші. Боротьба між 20 командами була дуже напруженою, але першість вибороли наступні: І місце – Херсонська область, ІІ місце – Миколаївська область та ІІІ – команда Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Другий змагальний день з пішохідного туризму пройшов на дистанції «Крос-похід» ІV класу протяжністю 7500 м. Дистанція крос-походу складена за системою «ралі». Команда проходила всі етапи відповідно до графіку у заданому напрямку. З етапів були поставлені наступні: крутопохила переправа вниз, підйом спортивним способом, навісна переправа через яр, спуск по вертикальних перилах та ін. Команди показали досить високий рівень підготовки, але переможцями стали Херсонська область – І місце, Івано-Франківська область – ІІ місце, Полтавська область – ІІІ місце.

11 липня  у часники чемпіонату з пішохідного туризму проходили коротку дистанцію зв`язок «Смуга перешкод» IV класу довжиною до 600 м. Дистанція була поділена на гілку А та гілку Б. З етапів були поставлені наступні: спуск по вертикальних перилах, підйом по схилу, навісна переправа через яр, спуск потерпілого з супроводжуючим, переправа через яр по мотузці з перилами та ін. Під час проходження дистанції команди показали досить високий рівень підготовки.

Радіючи успішному виступу своїх вихованців, керівник КУ «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради  Лариса Хабрат на  своїй сторінці в Фейсбук  також зауважила: «Ура! команда нашого Центру - переможець 46-го чемпіонату України серед юнаків з пішохідного туризму! 20 команд з усіх областей України 6 днів боролися за перемогу. З великою перевагою ми перемогли !!! Але й єдині, хто сьогодні поїде з Кіровоградської області громадським транспортом - всі інші команди роз'їхалися на власних автобусах. .Позор.»


Фото:

Нашi партнери