Ігор Жданов: У 2017 році Уряд зробив одну з найбільших інвестицій у спортивну інфраструктуру за роки Незалежності

Станом на липень комісією Державного фонду регіонального розвитку відібрано 84 проекти спортивної інфраструктури, які були погоджені Міністерством молоді та спорту, і які відновлюються протягом 2017 року.

Про це під час Години запитань до Уряду в Верховній Раді України 14 липня доповів Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

«Це ремонт спортзалів; технічне переоснащення та будівництво нових корпусів ДЮСШ; реконструкція стадіонів; створення нових сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям для футболу, баскетболу, волейболу; будівництво нових басейнів та багато іншого. Усе це, безумовно, надасть додаткового імпульсу розвитку фізичної культури та спорту в Україні», - наголосив Міністр.

Він також зауважив, що загальна сума коштів, які передбачена у ДФРР на 2017 рік для потреб саме спортивної інфраструктури, складає 374 млн. грн. Це одна з найбільших інвестицій Уряду у спортивну інфраструктуру країни за всі роки Незалежності.

«Показово, що свої проекти подали всі області України, включаючи Луганську та Донецьку області. Реалізація проектів здійснюється шляхом співфінансування з органами місцевого самоврядування», - зазначив Ігор Жданов.

Минулого року Уряд підтримав ініціативу Ігоря Жданова про закріплення у 2017 році не менше 10% коштів Державного фонду регіонального розвитку виключно на відновлення та будівництво об’єктів спортивної інфраструктури.

Таким чином Україна взяла на озброєння досвід Європейського Союзу, зокрема Польщі, і вдало його використовує.

Нагадаємо, що 2016 року на відновлення матеріально-технічної бази сфери фізичної культури та спорту, на об'єкти спортивної інфраструктури за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, Урядом були виділені кошти в сумі 100 мільйонів гривень 19 регіонам України. Було відремонтовано або розпочато ремонт, відбудовано або побудовано з нуля 32 об`єкти.
Зокрема, реконструйовано футбольне поле та упорядковано територію центрального стадіону у Житомирі, проведено реконструкцію басейну у Херсоні та футбольного поля комплексної дитячо-юнацької спортивної школи управління молоді і спорту Херсонської ОДА. У Хмельницькому завершено реконструкцію легкоатлетичного ядра на спортивному комплексі «Поділля», а в Миколаєві збудовано спортивний корпус спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з фехтування.


Фото:

Нашi партнери