Херсонські дефлімпійці вступають у боротьбу на Дефлімпіаді-2017

19 липня, у перший день змагань, українським спортсменом з Кіровоградщини Олександром Костиком завойована  золота медаль для України в кульовій стрільбі у вправі ГП-6, (пневматична гвинтівка, стрільба стоячи 60 пострілів),  яка забезпечила  друге місце у загальному неофіційному заліку. Перше місце у команди Росії (2 золоті нагороди у велоспорті), третє - у команди Китаю (1 срібна та 1 бронзова медалі). 

20 липня  дефлімпійська  команда України змагатиметься у 10 видах спорту: пляжний волейбол (чоловіки, жінки), боулінг, плавання, дзюдо, настільний теніс, волейбол (чоловіки), баскетбол (жінки), стрільба кульова (жінки). У боротьбу за медалі вступають і херсонці.

Так,  у настільному тенісі  у командних змаганнях  серед чоловіків виступить представник Херсонського регіонального центру «Інваспорт» Антон Велієв.

Довідково.
Велієв Антон Усеінович народився 17 листопада 1992 року у місті Херсон. Освіта середня, закінчив  Херсонську спеціальну школу-інтернат для глухих  І – ІІІ ступенів. Спортсмен комунального  закладу Херсонського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Херсонської обласної ради. Майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу серед спортсменів з вадами слуху, член національної збірної команди України. 
Одружений, має  дитину.
Тренер спортсмена:  заслууужений тренер України Юрій Гусєв
Спортивні досягнення:
- 2011 рік - чемпіонат України  (5 місце)
- 2012 рік - чемпіонат світу (6 місце)
- 2013 рік  - учасник ХХІІ літніх Дефлімпійськіх ігор у Болгарії  (5 командне місце)
- 2015 рік – срібний призер чемпіонату  України у парному розряді та бронзовий  призер – в особистому розряді
- 2015 рік - чемпіон світу  в командному заліку та бронзовий призер чемпіонату світу у парному розряді
- 2016 рік -  срібний призер  чемпіонату  України  у парному розряді  (МіХ)  та срібний призер -  в особистому розряді

Вболіваємо за  наших дефлімпійців разом!


Фото:

Нашi партнери