У Вроцлаві стартували Х Всесвітні Ігри

20 липня у Вроцлаві (Польща) на збудованій для цього дня, сцені відбулась урочиста церемонія відкриття за участю голови Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, президента Міжнародної асоціації всесвітніх ігор Хосе Перурени і мера Вроцлава Рафала Дуткевича.

Всесвітні ігри – це головний старт чотириріччя для неолімпійських видів спорту. Як і Олімпіада, Ігри відбуваються раз на чотири роки та є мультиспортивними змаганнями планетарного масштабу.

Цього моменту чекали всі спортсмени-неолімпійці з усього світу. Тепер в післяолімпійський рік близько 3 500 учасників боротимуться за 222 комплекти нагород у 180 дисциплінах.

Відчуття свята дарували артисти естради, симфонічний оркестр під керуванням Радцімером Дебскій та, звісно, парад учасників ювілейних Х Всесвітніх Ігор.
«Нам вдалося показати невловиму ідею єдності і дружби через кордон, які супроводжують Всесвітні ігри. Поєднання різних мелодій та оригінальні пісні, в поєднанні з міжнародними хітами зробили цю подію унікальною» - сказав сценарист та відповідальний за Церемонію Відкриття Кшиштоф Матерна. 
Національну збірну України представляють на цьогорічних Іграх 80 ліцензіатів. Українські спортсмени боротимуться за медалі у 20 видах спорту: джиу-джитсу, карате, стрибки на батуті, спортивна акробатика, танцювальний спорт, підводний спорт, пауерліфтинг, таїландський бокс муей-тай, спортивна аеробіка, сумо, кікбоксинг WAKO,спортивне орієнтування, сквош, стрибки на акробатичній доріжці, боулінг, академічне веслування, художня гімнастика, парашутний спорт, воднолижний спорт, скелелазіння.

Прапор України під час Параду несла найтитулованіша суматорі України Аліна Бойкова - семиразова чемпіонка світу та чотириразова чемпіонка Європи, багаторазова призерка міжнародних змагань, кубків світу та національних першостей.

Херсоншину на Іграх представляють  Марина Максименко (сумо),  Віталій Дубина (кікбоксинг WAKO) і Микола Просторов (стрибки на батуті).

Розклад змагань по дням за участі наших спортсменів та склад української збірної можна дізнатися на сайті Міністерства 

Вболіваємо за наших спортсменів разом! 



 


Фото:

Нашi партнери