Новокаховчанин Гліб Піскунов - переможець чемпіонату Європи з новим рекордом у метанні молота

В італійському Гроссето завершився чемпіонат Європи з лекої атлетики серед молоді U20. Українці виграли 6 медалей (4 золоті і по одній срібній і бронзовій)  і посіли 3 місце у медальній таблиці. Це найуспішніший виступ команди на чемпіонатах Європи U20 в історії.

Золоту нагороду на юніорській першості Європи виборов представник Херсонської області  Гліб Піскунов у метанні молота.

Одним з основних суперників Піскунова у Гроссето вважався білорус Александр Шиманович, який у квітні цього року у Бресті показав результат 81,73 м.

Але хто є справжнім господарем сектору, Піскунов показав уже в першій спробі, в якій відправив молот на 80,52 м – позначку, до якої впродовж змагань ніхто навіть не наблизився. А далі настав час бити рекорди: 81,48 м  - у третій спробі і 81,75 м - у шостій, заключній. Гліб Піскунов – чемпіон Європи U20 з новим рекордом чемпіонатів і новим юніорським рекордом України!  Попередній рекорд України також належав Піскунову (81,32 м, 20 травня 2017, Галле, Німеччина). 
 
Зазначимо також, що крім Гліба Піскунова з медалями  додому повертаються:

Аліна Шух – чемпіонка Європи U20 з семиборства з юніорським рекордом України і найкращим результатом юніорського світового сезону

 Анастасія Бризгіна
– дворазова чемпіонка Європи U20 (400 м; 4х400 м)

 Жіноча естафетна команда у складі Іванни Аврамчук, Джойс Коби, Ірини Марчак і Анастасії Бризгіної – чемпіонки Європи U20 з юніорським рекордом України і найкращим результатом юніорського світового сезону

 Дмитро Нікітін – срібний призер зі стрибків у висоту з особистим рекордом

 Едуард Забуженко – бронзовий призер зі спортивної ходьби на 10000 метрів

Збірна України повертається у понеділок, 24 липня, о 17:15 (рейс PS 306 з Рима), у термінал D аеропорту «Бориспіль».


Фото:

Нашi партнери