Бондаренко з другим результатом пройшов у фінал ЧС зі стрибків у висоту

Чинний віце-чемпіон світу Богдан Бондаренко без особливих проблем пройшов до фіналу чемпіонату світу зі стрибків у висоту, а ось ще один українець, Андрій Проценко, зайняв 13-е місце в кваліфікації.

Чоловічі стрибки у висоту є головною медальній надією української збірної - тут адже виступає лідер команди, Богдан Бондаренко. Мав вистрілити і Андрій Проценко, другий номер української команди.

Кваліфікацію, втім, вдалося подолати тільки Богдану. Бронзовий призер Олімпіади в Ріо пропустив дві висоти (2.17 і 2.26), ще дві взяв з першої спроби (2.22 і 2.31) і тільки планка на висоті 2.29 метра скорилася Бондаренко з другої спроби.

Але завдяки тому, що кваліфікаційний норматив (2.31 м) українець взяв з першого стрибка, він зайняв друге підсумкове місце. Вище Богдана фінішував тільки його постійний суперник, представник Катару Мутаз Баршев, який всі свої стрибки брав з першої спроби.

Непогану кваліфікацію провів також Андрій Проценко: з першої спроби йому підкорилася висота 2.22 м, а всі інші (до 2.31 м) - українець брав з другого стрибка. Здавалося б, цього має вистачити для кваліфікації в фінал. Але немає.

Висоту 2.29 м подолали відразу 17 спортсменів, тому довелося стрибати кваліфікаційний норматив на висоті 2.31 м. Проценко з трьох спроб не зміг взяти цю висоту, а через велику кількість спроб на попередніх планках він фінішував лише 13-м. У фінал відібрали 12 осіб, а Андрій Проценко став першим, серед тих, хто не потрапив до вирішального раунду змагань.

Нагалаємо, що подібна ситуація трапляється з Проценко вже другий чемпіонат світу поспіль - два роки тому він також взяв 2.29 м, але не зумів взяти 2.31 м і зайняв 17-е місце в кваліфікації.

Варто відзначити, що з висотою 2.31 м впоралися тільки 6 спортсменів. Крім Бондаренко і Баршіма, кваліфікаційний норматив виконали Тихомир Іванов (Болгарія), Матеуш Пржібілко (Німеччина), Роберт Грабарз (Великобританія) і Данило Лисенко (нейтральна країна). Решта 6 спортсменів відібралася за результатом 2.29 м.

Фінал в чоловічих стрибках у висоту пройде в неділю, 13 серпня. Початок змагань - о 21:00 за Києвом.

Джерело: Sportarena


Фото:

Нашi партнери