Велика спортивна подія у маленькій та унікальній Новій Каховці

Новій Каховці випала честь зустрічати  60 команд юнаків та дівчат з 15 регіонів країни на чемпіонаті України з пляжного волейболу. Офіційно турнір стартував вчора, 10 серпня.  Як проходило урочисте відкриття  чемпіонату України на новому майданчику з пляжного волейболу  роповіло видання «НК Онлайн», надавши фотозвіт.

Окрасою спортивного свята стало і урочисте відкриття нового, унікального  стадіону  для пляжних видів спорту, на якому точаться нині волейбольні баталії.

Право підняти Прапор України надали міському голові Володимиру Коваленку та вихованцям ДЮСШ, знаним в усій країні волейболістам Олександру та Євгенію Бойкам.

Вітаючи учасників, тренерів, гостей, усіх присутніх містян мер  наголосив: «Ще взимку, коли в нашому місті волейболісти виборювали кубок України, було вирішено про створення сучасного  майданчику для літніх занять пляжними видами спорту.  В авангарді, звісно, був Петро Анатолійович Бойко, відділ освіти. Цю справу підтримали депутати, в ній задіяні меценати, спонсори, небайдужі мешканці. В результаті бачимо те, що бачимо. Наше місто невелике, але унікальне, яке подарувало світу визначні спортивні імена. Люди, які народилися і виросли в Новій Каховці прославляють малу Батьківщину і сьогодні. Звертаючись до головних винуватців свята, вас, дітей зазначу: тут, на цих майданчиках, ви не лише насолодитеся природою, атмосферою, а відчуєте дух нашої землі, її енергетику і досягнете успіхів, якщо не в спорті, то в житті – обов’язково! Вітаю усіх і зичу перемог!».

Директор ДЮСШ Петро Бойко зізнався: ідею виношував дуже давно і працювати було навіть легше, аніж в урочисту мить говорити про те, яким був цей шлях. «Наша мрія, нарешті, стала реальністю. Дякую усім, хто доклав до цього зусиль: міській владі, спонсорам, працівникам комунальних підприємств, колективу ДЮСШ, вихованцям, – додав Петро Анатолійович. – Новобудова отрималася універсальною. Займатися тут зможуть усі, не лише волейболісти. Було би тільки бажання!».

В ході  урочистостей було зазначено, що в подальшому ці літні майданчики стануть цілим комплексом – з невеликою адмінбудівлею, душовими, роздягальнями, трибунами, що дасть змогу вивести  пляжні види спорту на якісно новий рівень і приймати в місті турніри не лише всеукраїнського, а й міжнародного рівня.

Як  слушно відзначила начальник відділу освіти Оксана Якубова, пляжний волейбол набуває все більшої популярності в країні. В Новій Каховці він культивується майже 5 років і за цей час наші земляки досягли чималих досягнень, виборюючи призові місця на обласних та всеукраїнських турнірах. Перемоги Оксана Олекандрівна зичила новокаховчанам і цього  разу.

«Вітаю Нову Каховку з цією  важливою подією в спортивному житті. Аналогів таких майданчиків для пляжних видів спорту майже  немає в усій Україні. Тож це дійсно приклад для всіх, – підкреслила представник міністерства молоді та спорту України Марія Завадська.- Бажаю тренерам натхнення і сил, аби виховати на цьому майданчику олімпійських чемпіонів».

Не обійшлось  на святі і без приємних сюрпризів. Олександр Самсонюк,  координатор ФВУ з  пляжного волейболу, вручив подяки від федерації волейболу міському голові, а також спонсорам, які допомогли  в спорудженні майданчиків.

Подарунок від колег-тренерів  чекав і на Петра Анатолійовича. Йому з нагоди відкриття та дня народження, який минув рівно місяць тому, вручили фірмову футболку.

Ну, а далі – найочікуваніша та хвилююча мить: розрізання стрічки, після чого на новому стадіоні з новою силою закипіла метушня і приготування для продовження змагань.

Спортсменам побажали успіхів і обов’язково повернутися до Нової Каховки – не лише грати у волейбол, а й відпочивати.

Про підсумки ЧУ та імена переможців читайте вже незабаром на сайті «НК Онлайн»

Джерело


Фото:

Нашi партнери