Роздуми дня від Лілії Подкопаєвої про якості, якими повинна володіти дитина, щоб домогтися успіху у спорті

Лі́лія Подкопа́єва (15.08.1978) – відома українська гімнастка, заслужений майстер спорту України зі спортивної гімнастики (1994), Абсолютна чемпіонка світу (1995), Європи (1996). Володарка Кубка Європи (1995). У 1996 році  на XXVI Олімпійських іграх в Атланті посіла перше місце в абсолютній першості, перше місце у вільних вправах, друге місце на колоді. Володарка 45 золотих, 21 срібної та 14 бронзових медалей.

«Думаю, найголовніше - це вогонь в очах, бажання бути кращим і готовність вчитися. Я не пам'ятаю, якою я була в дитинстві. Але пізніше мої тренери говорили, що з групи дівчаток мене виділяв саме вогонь в очах, коли я займалася в залі. І я дуже прагнула домогтися кращого результату.

Ще одна важлива риса - це працьовитість. У спорті це просто необхідно. Ти можеш бути дуже талановитим, але про це ніхто не дізнається, якщо ти ледачий.

Мабуть, щоб стати чемпіоном, крім працьовитості, повинна бути ще частинка удачі. На різних змаганнях я бачила чимало дівчаток, які могли б стояти на вищій сходинці п'єдесталу. Але у відповідальний момент у них щось не склалося, щось пішло не так. Хоча майстерності у них було достатньо, щоб перемогти. Тому, удача теж важлива.

І останнє. Коли дитина хоче бути схожим на кого-то, на свого кумира  і всією душею до цього прагне, то це  теж стає сильним мотиватором для досягнень.»


Фото:

Нашi партнери