Гола Пристань пишається чемпіонкою світу з драгонботу

Українські спортсмени чудово виступили на XIII чемпіонаті світу з веслування на човнах «Дракон» серед юніорів, юнаків та молоді, який проходив з 27 по 30 липня в місті Дівон-ле-Бен, що у Франції.

Серед спортсменів із 15 країн світу (Німеччини, Угорщини, Італії, Франції, Австралії та ін.), українські веслувальники завоювали III загальнокомандне місце. Це надзвичайно серйозний прорив для українських веслувальників.

Українці поступилися лише командам Канади та Австралії, вперше в історії зібравши рекордну кількість нагород

17-тирічна Тетяна Комлєва, мешканка міста Гола Пристань теж увійшла до складу національної збірної команди України з веслування на човнах «Дракон» (так офіційно називається цей різновід веслування). Виступи команди на трьох дистанціях: 200, 500 і 2000 метрів у змішаних, відкритих і жіночих класах D-10 та D-20 принесли українцям 15 нагород: 5 золотих, 4 срібні і 6 бронзових. У кожній із цих відзнак є заслуга голопристанської спортсменки. Вона ж сама привезла із чемпіонату світу 8 медалей, серед яких – 5 золотих.

Тетяна почала займатися веслуванням ще з п’ятого класу. Тоді навіть не мріяла, що колись буде брати участь у змаганнях такого рівня. Та що тоді – дівчині досі не віриться, що побувала у Франції і отримала такі високі відзнаки.

«Поки збирали документи, я до останнього моменту не вірила, що все ж таки поїду. Та й, коли разом із командою прибули до Франції, не очікували, що буде такий результат. Тому, коли оголосили призерів – у нас всіх був спочатку шок, який змінився просто божевільними емоціями!» – ділиться враженнями спортсменка.

Нині Тетяна навчається у Херсонському гідрометеорологічному технікумі, але заняття спортом не залишає. Високими здобутками спортсменки тішиться її тренер – Василь Якович Циховліс, який вже готує Тетяну до наступних турнірів. За планом – змагання з веслування у Полтаві, Львові та Венеції.

Радіє успіхам Тетяни і її родина, а особливо мама Наталя Василівна, яка всіляко підтримує будь-які починання дівчини. До речі, у родині Комлєвих підростає ще одна спортсменка – баскетболістка Аня, молодша дівчинка Світланка хоче займатися карате, а син Володимир планує найближчим часом записатися до секції боксу.

Із перемогами у чемпіонаті світу спортсменку привітав Голопристанський міський голова Олександр Бабич, який побажав дівчині успіхів у подальшій спортивній кар’єрі, впевнено йти до нових перемог та звершень і пообіцяв по можливості надавати матеріальну допомогу для участі у змаганнях.

Гола Пристань пишається своїми чемпіонами!

Довідка. Веслування на човнах «Дракон» – веслування на великому 20-місному каное, з головою дракона і хвостом. Попереду сидить барабанщик, який б'є у великий барабан, задаючи ритм веслярам. Двадцять спортсменів розміщені в каное по десять з кожного боку. На кормі перебуває керманич.
Офіційні змагання проводяться тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях від 200 до 2000 метрів в чоловічому, жіночому і змішаному класах.
Це – командний вид спорту. Тут перемога залежить від спільної роботи учасників, вся команда повинна працювати як єдиний організм: жити одним життям, прагнути до однієї цілі, довіряти один одному.
Історія цього виду спорту почалася більше 2000 років тому в Китаї
Цей різновид веслувального спорту входить до переліку офіційно визнаних дисциплін в Україні. Статус цього виду – неолімпійський. Веслування на човнах «Дракон» (драгонбот) не входить до переліку змагань Олімпійських чи Всесвітніх ігор. Розвитком цієї дисципліни на наших теренах займається Федерація України з веслування на човнах «Дракон».


Фото:

Нашi партнери