Андрій Гордєєв: «Футболізуємо Херсонщину!»

«Ми хочемо через освіту, футбол, спорт продемонструвати всій Україні, всій Європі, що ми продовжуємо свою справу, не опускаємо руки, ми впевнені в тому, що Крим деокупується»  –  такими словами голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв почав прес-конференцію з питань організації та проведення третього традиційного Всеукраїнського турніру з футболу серед команд юнаків 2002 р.н. «Крим – це Україна».

Очільник області оголосив утішну статистику: якщо минулого року до Херсонських вишів вступило всього 3 абітурієнтів з Криму, то цього року вже 66. При чому вступна кампанія триватиме до 30 вересня

Начальник відділу юнацького футболу Федерації футболу України Валерій Золотухін ознайомив присутніх з регламентом турніру, форматом проведення ігор та передав вітання від Президента Федерації футболу України Андрія Павелко.

Як і в минулому році, у цьому турнірі грають 8 команд: дві команди – місцеві і 6 команд приїжджих. До участі у змаганнях запрошені кращі команди України у цій віковій категорії, які розбиті на 2 групи:

- група «А»
1. СДЮСШОР«Кристал» (м.Херсон)
2. ДЮСШ «Атлет» (м. Київ)
3. КДЮСШ (м.Херсон)
4. ВУФК «Торпедо» (м. Миколаїв)

-  група «Б»
1. ФК ВRW-ВІК (м.Володимир- Волинський)
2. УФК – Олімпік (м.Харків)
3. ДЮСШ-11 «Чорноморець» (м.Одеса)
4. ДЮСШ ФЦ «Барса» (м.Суми)

Матчі проходитимуть з  22 по 28 серпня в м. Херсоні на стадіоні «Кристал» та смт.Чулаківка Голопристанського району на стадіоні «Вікторія». Фінансування турніру здійснюється за кошти ФФУ.

На турнірі буде присутнім представництво Криму та представництво Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Також цього року до змагань залучать дітей-переселенців з Криму, які проживають на Херсонщині. 24 серпня вони, об’єднані у команду, візьмуть участь у товариському матчі з командою КДЮСШ Освіта.

Важливо, що час проведення матчів змінено: вони проходитимуть на годину раніше, ніж зазначено у календарі змагань – о 16:00 та о 18:00. У зв’язку зі спекотною погодою тайми перериватимуть на 2-3 хвилини для відпочинку гравців.

Повертаючись до теми «футболізації» Херсонщини, Андрій Гордєєв наголосив, що найближчим часом на виконкомі Федерації футболу України обговорюватимуть спорудження спортивних майданчиків по всій Херсонській області – усього близько 20. Загалом, їх будуватимуть у тих районах, де дітей найбільше залучають до спорту. Також однією з головних умов є співфінансування місцевою владою модернізації футбольного покриття 50 на 50. Вже 1 вересня нові поля відкриватимуть на КДЮСШ Освіта і в Херсонському державному університеті.


Фото:

Нашi партнери