Олександр Букалов: «Громада міста заслуговує на хороший стадіон»

Прес-служба МФК «Кристал Херсон»   поспілкувалася з директором Херсонського міського спортивного комбінату «Кристал»  Олександром Букаловим.

- Олександре Сергійовичу, десять днів тому Ви офіційно стали директором стадіону, проте з березня 2017 року виконували ці обов'язки. З якими складнощами довелося стикнутися?
- Коли я прийшов на стадіон, тут навіть не було футбольних воріт. Як з'ясувалося, ворота й табло були приватною власністю, яку використовував стадіон. Їх забрали. Отже, першочергово довелося придбати нові ворота, щоб МФК «Кристал» мав змогу приймати суперників на рідному стадіоні. Стосовно табло, то сподіваюся, що встигнемо встановити його до першої домашньої гри клубу у чемпіонаті України, зараз проходимо необхідні бюрократичні процедури. Анонсую, що нове табло буде більше за попереднє. Його розмір 5,5 х 3,5 метри. Також плануємо зробити капітальний ремонт центрального входу до стадіону (вул. Перекопська). Розпочнемо його вже зовсім скоро. Хочу подякувати керівництву міста та депутатам Херсонської міської ради за те, що спряли виділенню коштів на ці роботи.

- Чи плануються роботи по реконструкції самого стадіону?
- Приємно, що у керівництва міста є чітке розуміння, що стадіон потребує серйозних капітальних робіт для виведення його з занедбаного стану. Громада міста заслуговує, щоб такий соціально важливий об'єкт як стадіон мав гідну інфраструктуру та гарний вигляд. Щоб на ньому могли проходити змагання найвищого рівня, а мешканці міста могли оздоровлюватися в комфортних умовах. Думаю, що і в цьому напрямку будуть позитивні зміни.

- Розпочався чемпіонат України серед аматорських команд, скоро стартує чемпіонат Херсонської області. Розкажіть, в якому стані зараз газон стадіону «Кристал»?
- Після зими у нас були серйозні проблеми з футбольним полем. Зараз його стан набагато покращився. На стадіон придбано додаткову техніку для більш якісного догляду за газоном. Кожен уболівальник може побачити зміни на краще неозброєним оком.

- Важливим аспектом у житті кожного футбольного клубу є функціонування дитячо-юнацьких шкіл. Які умови створені для юних футболістів?
- Були проведені роботи з підготовки запасного поля для тренувань вихованців ДЮСШ, також робимо частковий ремонт паркету у спортивному залі. Звичайно, хотілося б мати кращі умови. Зі свого боку докладу максимум зусиль для їх покращення. Вважаю, що значний поштовх у розвитку дитячого футболу дало б будівництво на території стадіону запасного поля з штучним покриттям та повна заміна паркету спортивного залу. У майбутньому будемо рухатися саме в цьому напрямку.

Джерело: Мост


Фото:

Нашi партнери