Розвиваємо сквош в Херсоні - розвиваємо сквош в Україні!

Сквош – це водночас молода й давня дисципліна в спорті. Перші згадки цієї гри сягають 16-го століття. Після певного спаду на сьогодні сквош продовжив свій розвиток й популяризацію. Цей вид розвинувся з п'яти різних ігор, в яких змагалися за допомогою ракеток, рукавичок і м’ячів. В наші дні осучаснений сквош виглядає наступним чином: невеликий корт у приміщенні, відгороджений з усіх сторін стінами. Двоє учасників з ракетками в руках змагаються за невеличкий м’яч, який потрібно відбити від стінки навпроти спортсменів. Додамо, що на світових змаганнях корт можуть бачити глядачі з усіх сторін, адже стіни прозорі.
 
Цей неолімпійський вид був представлений в 2017 році на Всесвітніх іграх у Вроцлаві, де спортсмени, у тому числі і представники України, змагались в одиночному турнірі. Сквош активно розвивається в Україні, зокрема завдяки значним зусиллям Федерації сквошу України.

Федерація сквошу Херсонській області запрошує на презентацію нового ігрового корту і сквош зону. Захід пройде у м. Херсоні 16 вересня на площі біля кіноконцертного залу «Ювілейний».

Як повідомляють  організатори заходу на Facebook сторінці,  «… в розпорядження Федерації сквошу Херсонській області надійшов надувний презентаційно-ігровий сквош корт. Всі жителі Херсона та Херсонської області зможуть дізнатися більше про сквош, відвідавши сквош зону 16 вересня»

Десять переваг або чому  вибрати саме сквош?

1. Cквош — це модна і азартна гра з м’ячем і ракеткою, а люди дуже люблять подібні ігри.

2. Сквош дуже легкий в навчанні.

3. Гра доступна людям різного віку і різного ступеня підготовки.

4. Гра інтелектуальна і стратегічна, що вимагає від гравців швидкого прийняття рішень.

5. Вид спорту, де можна знайти гарних друзів.

6. У сквош можна грати в будь-яку погоду.

7. Сквош відмінно розвиває швидкість, координацію руху, силу, гнучкість і витривалість.

8. Американський журнал «Форбс» виходячи з результатів таких показників, як вплив спорту на серцево-судинну систему, витрата енергії, силу м'язів, витривалість і ризик отримати травму визнав сквош самим здоровим видом спорту в світі.

9. За 1 годину сквошу гравці втрачають до 2 кг ваги.

10. Сквош найкращий стрес знищувач.

Найдіть і ви свою мотивацію, щоб прийти 16 вересня  на площу біля кіноконцертного залу «Ювілейний»!



 


Фото:

Нашi партнери