Олімпіада-2012. Онука Королеви Великобританії завоювала медаль

Онука королеви Великобританії Єлизавети ІІ Зара Філіпс стала володаркою срібної медалі на змаганнях з кінного спорту на Олімпіаді в Лондоні у складі збірної команди  Великобританії.

Переможцем змагання стала збірна Німеччини: Петер Томсен, Дірк Шраде, Сандра Оффарт, Міхаель Юнг та Інгрід Климка за сумою очок за виїздки, польові випробування і конкур набрали 133,70 штрафних бали.
Бронзові медалі у спортсменів з Нової Зеландії
На змаганнях були присутні принц Вільям і його дружина Кейт.

31-річна Зара Філіпс, донька принцеси Анни, чемпіонка світу і триразова чемпіонка Європи з кінного спорту.
На її рахунку перемоги на чемпіонатах світу та Європи, причому вона всього лише третій вершник в історії, який володів обома титулами одночасно.
Її мати, принцеса Анна, ставала чемпіонкою Європи в 1971 році, брала участь в Олімпійських іграх - 1976 в Монреалі, але поїхала звідти без медалі. Вона вже майже 30 років очолює Національний олімпійський комітет Великобританії. Але незважаючи на те, що принцеса Анна брала активну участь в організації домашньої Олімпіади, у її дочки не було ніяких привілеїв під час відбіркових змагань.
Батько Зари, Марк Філліпс, вигравав золото в командному турнірі на Олімпіаді-1972 і срібло в Сеулі-1988. Зараз він тренує збірну США.
Зазначимо, що Зара Філліпс є дружиною колишнього капітана збірної Англії з регбі Майка Тіндолл.


Мати Зари


Фото:

Нашi партнери