У херсонських школах пройшов Олімпійський тиждень

У рамках олімпійського тижня у Херсонській загальноосвітній школі І ступеня № 25 Херсонської міської ради пройшли цікаві та корисні Олімпійські уроки, під час яких учні зустрілися та поспілкувалися з видатними спортсменами Херсонщини: заслуженим майстром спорту з веслування на байдарках,  багаторазовим чемпіоном України, Європи та світу, срібним призером XXIV Олімпійських ігор 1988 року у Сеулі (Південна Корея) з веслування на байдарах на 1000 м у складі четвірки  Сергієм Кірсановим та заслууженим майстром спорту України з легкої атлетики, срібним призером Паралімпійських ігор  2008 року у Пекіні та 2012 року у Лондоні,  чемпіонату світу серед спортсменів-паралімпійців Вікторією Кравченко. 

Сергій Кірсанов, який нині очолює Національний олімпійський комітет у Херсонській області, є частим гостем школи №25. У дітей до уславленого спортсмена виникло дуже багато запитань, в першу чергу їх цікавило, як почати вести здоровий спосіб життя, що потрібно для того, аби досягти висот у веслуванні на байдарках і стати заслуженим майстром спорту.

Про свої спортивні досягнення та про свій шлях у великий спорт, розповіла школярам і Вікторія Кравченко. Вона поділилася секретами свого паралімпійського успіху та наголосила на те, які  якості необхідно виховувати в собі змалечку, для того, щоб досягти великих успіхів у спорті.

Наприкінці заходу Сергій Федорович за традицією, подарував школярам набір футбольних  м’ячів та книжки про спорт і олімпійських рух до шкільної бібліотеки. На згадку про зустріч Вікторія  Кравченко залишила дітям автографи та щирі побажання успіхів у навчанні та спорті.


Фото:

Нашi партнери